Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werken al onze medewerkers momenteel van thuis. De kantoren zijn dan ook gesloten tot en met 5 juni. Hebt u een vraag? Raadpleeg onze handige lijst van veelgestelde vragen. Vindt u niet het antwoord dat u zoekt? Contacteer ons dan via het contactformulier. Zo wordt uw vraag met prioriteit behandeld. Wilt u ons toch telefonisch bereiken? Dat kan elke werkdag van 9u30 tot 13u en van 14u tot 15u30, op het nummer 02 286 84 84.

Omwille van onderhoudswerken zijn onze eServices niet beschikbaar van woensdag 27 mei om 17u tot donderdag 28 mei om 9u. Bedankt voor uw begrip!

Copyright directive Audiovisueel
Regisseurs en scenaristen pleiten mee voor snelle oplossing in Europese Auteursrechtrichtlijn
juli 20, 2018

Ook de filmwereld ijvert voor een snelle oplossing voor betere online bescherming van haar auteurs in Europa. FERA (Federation of European Film Directors), FSE (Federation of Screenwriters in Europe) en
SAA (Society of Audiovisual Authors) danken hun achterban voor de steun van de voorbije maanden maar de strijd is nog niet helemaal gestreden. Integendeel.

De drie belangenverenigingen deden recent samen deze oproep aan scenaristen en regisseurs:

"Bedankt voor het ondertekenen van onze petitie. Een maand geleden schreven we alle ondertekenaars om het blijde nieuws te delen: leden van de commissie juridische zaken van het Europees Parlement hebben op 20 juni hun verslag over het voorstel voor een nieuwe richtlijn inzake auteursrecht in de digitale eengemaakte markt goedgekeurd. We verwelkomden de opname van een nieuwe bepaling ten gunste van een eerlijke en evenredige vergoeding voor auteurs en uitvoerende kunstenaars voor de exploitatie van hun werken.

Helaas werd het mandaat van de Commissie juridische zaken om de onderhandelingen met de EU-Raad en de Europese Commissie te beginnen, aangevochten en zal het verslag nu door het voltallige Parlement van het Europees Parlement worden besproken op 12 september, waardoor de goedkeuring van het standpunt van het Parlement wordt vertraagd. (Lees voor meer informatie over wat er is gebeurd onze blog www.saa-authors.eu/en/blog)

Voor scenarioschrijvers en regisseurs is het belangrijk dat het Europees Parlement een standpunt inneemt dat hun recht op een eerlijke en evenredige vergoeding voor de exploitatie van hun werken bevestigt. We blijven daarom uw steun nodig hebben om het Europees Parlement te laten zien dat er tal van oproepen zijn om de situatie van scenarioschrijvers en regisseurs te verbeteren. Help ons om 20.000 handtekeningen te behalen!"

Deel de petitie en volg facebook.com/saa.authors en twitter.com/saabrussels
Spread the word in uw network; vrienden, collega’s, politici – verwijs naar het campagnemateriaal https://tinyurl.com/ybr3zycf 

 

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons