Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werken al onze medewerkers momenteel van thuis. De kantoren zijn dan ook gesloten tot en met 5 juni. Hebt u een vraag? Raadpleeg onze handige lijst van veelgestelde vragen. Vindt u niet het antwoord dat u zoekt? Contacteer ons dan via het contactformulier. Zo wordt uw vraag met prioriteit behandeld. Wilt u ons toch telefonisch bereiken? Dat kan elke werkdag van 9u30 tot 13u en van 14u tot 15u30, op het nummer 02 286 84 84.

Omwille van onderhoudswerken zijn onze eServices niet beschikbaar van woensdag 27 mei om 17u tot donderdag 28 mei om 9u. Bedankt voor uw begrip!

Sabam aanwezig op Film Fest Gent
Sabam aanwezig op Film Fest Gent
oktober 9, 2019

Film Fest Gent is ondertussen aan zijn 46ste editie toe en loopt dit jaar van 8 tot 18 oktober. Het festival stelt ruim 100 langspeelfilms en 50 kortfilms uit de hele wereld voor aan het publiek. Daarnaast besteedt Film Fest Gent opnieuw ruime aandacht aan filmmuziek, met onder andere de 19de editie van de World Soundtrack Awards.

Naar goede gewoonte organiseert Sabam tal van activiteiten op Film Fest Gent. Zo hebben we op 11 oktober een Sabamavond waar de film ‘Cleo’ zal worden vertoond, de eerste langspeelfilm van Eva Cools. ‘Cleo’ vertelt het verhaal van een 17-jarig meisje dat haar ouders verliest bij een ongeval met vluchtmisdrijf. Voor de filmmuziek deed Eva een beroep op niemand minder dan Mauro Pawlowski. Een debuut dat een sterke indruk nalaat!

Verder organiseren we een ‘matchmaking’-event waarbij we onze leden in contact brengen met mensen uit de internationale filmindustrie.

Ook op muzikaal vlak heeft Film Fest Gent heel wat te bieden. Zo zal het Brussels Philharmonic op 17 oktober de beste symfonische muziek uit iconische horrorfilms als ‘Dracula’, ‘Bride of Frankenstein’ en ‘Psycho’ weer tot leven wekken.

Op 18 oktober volgen dan de World Soundtrack Awards, die hommage brengen aan Marco Beltrami, Krzysztof Penderecki en de Belgische componist Frédéric Devreese. Ook de Sabamprijs voor de meest originele compositie door een jonge internationale componist (ter waarde van € 2.500) wordt er uitgereikt. Met deze prijs wil Sabam jonge componisten de kans geven om hun talent te tonen. De drie beste composities worden tijdens de uitreiking live gebracht door het Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé. Meer info over de genomineerden hier!

Neem een kijkje naar het volledige programma.

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons