Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werken al onze medewerkers momenteel van thuis. De kantoren zijn dan ook gesloten tot en met 5 juni. Hebt u een vraag? Raadpleeg onze handige lijst van veelgestelde vragen. Vindt u niet het antwoord dat u zoekt? Contacteer ons dan via het contactformulier. Zo wordt uw vraag met prioriteit behandeld. Wilt u ons toch telefonisch bereiken? Dat kan elke werkdag van 9u30 tot 13u en van 14u tot 15u30, op het nummer 02 286 84 84.

Omwille van onderhoudswerken zijn onze eServices niet beschikbaar van woensdag 27 mei om 17u tot donderdag 28 mei om 9u. Bedankt voor uw begrip!

jury en laureaten art contest
Sabam & Art Contest – Antoine Waterkeyn, laureaat Sabam prijs Best Young Belgian Artist
oktober 2, 2018

Antoine Waterkeyn is de trotse winnaar van een Sabam prijs voor Best Young Belgian Artist.
Samen met Jolien De Roo en Pascale Valcke maakt de jonge kunstenaar de top drie uit van de recentste editie van Art Contest.  Sabam for Culture ondersteunt deze competitie in de vorm van een geldprijs ter waarde van 3000 € en een solotentoonstelling die in de loop van 2019 zal plaatsvinden in onze exporuimte in de Aarlenstraat.

Doel van deze competitie is het werk van jonge, hedendaagse kunstenaars te promoten en hen ook op langere termijn te blijven volgen en begeleiden. Oprichtster Valérie Boucher, zelf nauw betrokken bij opkomend talent in de kunstwereld, leidt de wedstrijd in goede banen.

De vakjury bestond uit Carine Bienfait (directrice JAP Brussel), Catherine Mayeur (professor kunstgeschiedenis), Liliane De Wachter (curator van het Muhka), Albert Baronian (galerijhouder) en Simon Delobel (directeur van galerie « Trampoline »).
 

Website tento.be beschrijft het werk van Antoine Waterkeyn als "schilderkunst die niet begrepen wil worden als wandmeubilair of kamerdecoratie. Zijn vaak levensgrote schilderijen, uitgevoerd met ongebruikelijke, ‘lastige’ lakverf, vechten voor een bestaan als onafhankelijke, autonome objecten en gaan op die manier een dialoog aan met de toeschouwer, die – van zodra hij Waterkeyns tentoonstelling bezoekt en hij zich tussen diens ruimtelijke schilderijen begeeft – een personage wordt in het verhaal dat de schilderijen vertellen.
Antoine Waterkeyn (°1991, Hove) is in juni 2017 afgestudeerd als Master Vrije Kunsten aan LUCA – School of Arts Campus Sint-Lukas Brussel. Daarvoor studeerde hij in Antwerpen en Münster."
 

De Art Contest expo loopt nog tot 20 oktober 2018 in het Vanderborght gebouw - Schildknaapstraat 50, 1000 Brussel.

Meer info op http://www.artcontest.be/

 


Laureaat Antoine Waterkeyn (r) geflankeerd door onze manager Communicatie Olivier Maeterlinck tijdens de vernissage/prijsuitreiking

 

 

 

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons