wsa
Sabam for Culture & Film Fest Gent: een professioneel film- en muziekprogramma op maat van de sector
oktober 5, 2021

Op 12 oktober zijn we toe aan de 48ste editie van Film Fest Gent (FFG). Met elk jaar ruim 100 films en kortfilms op het programma is dit filmfestival het grootste van ons land. Daarnaast schenkt de organisatie heel wat aandacht aan filmmuziek, met de uitreiking van de gerenommeerde World Soundtrack Awards als absoluut sluitstuk.

WSA – Industry Days

Naast de premières en voorstellingen op de rode loper, komen componisten en filmmakers tijdens het festival samen om zich onder te dompelen in een programma vol met masterclasses, netwerkmomenten, panels, debatten en opleidingen. 

Ook dit jaar bundelen Sabam for Culture (SFC) en Film Fest Gent de krachten voor een professioneel film- en muziekprogramma op maat van de sector:

1. Pool Needle/Sonhouse  (woensdag 20/10 – 10u)

Panelgesprek met de eigenaars van twee gloednieuwe platenlabels voor filmmuziek – Pool Needle en Sonhouse - en met componist Raf Keunen (Rundskop), regisseur Gilles Coulier en componiste Liesa Van der Aa (Cargo), componist Jimmy Dewit (Callboys) en bedenkers Dominique Van Malder en Wannes Destoop (Albatros).

Lees meer.

2. Music in Games (woensdag 20/10 – 13u)

Muziek in videogames is een brandend actueel thema. Na de masterclass van Alex Otterlei mengt Sabam zich actief in het debat over een proportionele vergoeding voor componisten in de gamingindustrie.

Olivier Maeterlinck (Head of Corporate Communications & Cultural Affairs) en David Hutsebaut (Manager Media, Online & New Technologies) overlopen samen met de andere gasten enkele courante praktijken, delen hun ervaringen rond verloning en gaan op zoek naar een manier om de regelgeving te verbeteren.

Meer info.

3. Film Music Seminar with Natalie Holt (donderdag 21/10 – 10u)

Componiste Natalie Holt werd meermaals bekroond om haar grote orkestrale arrangementen en intieme en soms experimentele elektro-akoestische composities.

Lees verder.

4. Masterclass Stephan Eicke, InMICS Composer Lab, Masterclass Lesley Jackson & Composer Talk Daniel Pemberton (donderdag 21/10 – 13u30)

Zet u uw eerste stappen in de filmwereld? Of wilt u kennismaken met jonge, beloftevolle filmcomponisten? Dan zijn deze masterclasses zeker iets voor u.
We staan stil bij de toenemende druk op componisten in de audiovisuele sector. En we maken kennis met de bekroonde componist Daniel Pemberton: een van de meest opvallende stemmen in de moderne filmmuziek.

Meer info.

5. Panel Talk Clara Sola, Composer Talk Nainita Desai, Composer Talk Max Richter (vrijdag 22/10 – 13u)

Een soundtrack maakt u niet van de ene dag op de andere. En verschillende, soms extreme, hoeken van een scène moeten daarvoor worden onderzocht. Voor de film Clara Sola vormde een techniek van ruw, snel en gericht schetsen met muziek een belangrijk onderdeel van het werk- en dialoogproces tussen de Belgische componist Ruben De Gheselle en de Costa Ricaans-Zweedse regisseur Nathalie Álvarez Mesén.

Maak kennis met Nainita Desai, een veelgevraagde documentaire componiste, en Max Richter, een monument in de hedendaagse muziekwereld die muziek schreef voor meer dan dertig films.

Ontdek het volledige programma.

6. Meet & Greet WSA nominees + Q&A + Panel Talks (zaterdag 23/10 – 12u30)

Ontmoet de genomineerden van de World Soundtrack Awards tijdens een exclusieve Meet & Greet. En ga samen met FFG-muziekdirecteur Dirk Brossé in gesprek met enkele centrale muzikale gasten, waaronder Max Richter, Eleni Karaindrou en Evanthia Reboutsika.

Ontdek meer.

Sabam for Culture geeft tickets weg!    

Bent u componist en werkt u in de filmindustrie? Of koestert u die ambitie? 

Dan kan u dankzij Sabam for Culture misschien deelnemen aan één of meerdere Industry Days! We geven 15 gratis tickets weg voor elk programma.

Interesse? Klik hier om deel te nemen en waag uw kans!

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons