relance culture
Sabam for Culture investeert in relance van cultuur
maart 12, 2021

Een jaar geleden werd cultuur on hold gezet. Wat volgde was een jaar vol frustratie, wanhoop, zelfs armoede. Met de lente voor de deur mobiliseert de sector zich. Het doel? Groen licht krijgen van de overheid om culturele activiteiten zo snel mogelijk te hervatten. Steeds meer initiatieven roepen hier toe op. Sabam sluit zich uiteraard aan bij die beweging én staat klaar om haar steentje bij te dragen aan de heropleving van de culturele wereld.

Via Sabam for Culture (SFC) – ons culturele luik – maken we alvast een extra budget van 500.000 euro vrij. Dat geld wordt via beurzen, steun aan projecten en bijkomende steunmaatregelen rechtstreeks besteed aan de relance van de carrières van onze auteurs in alle disciplines: muziek, film & televisie, theater & dans, visuele kunsten en literatuur. 

Hoe dat geld precies wordt verdeeld? Dat bepalen de commissies van SFC.


Steeds meer steun

Onder de vlag van Sabam for Culture steunt Sabam initiatieven die uw repertoire promoten en de creatie van nieuwe werken stimuleren.

Jong talent of gevestigde waarde? Als auteur, componist of uitgever van Sabam maakt u aanspraak op een van de vele beurzen in de verschillende disciplines. Met onze prijzen zetten we uw succes extra in de verf. En tot slot komen ook projecten en organisaties in binnen- en buitenland in aanmerking voor onze financiële steun.

Zo groeit SFC steeds meer uit tot een belangrijke speler binnen de culturele sector. Jaar na jaar stijgen de aanvragen en kennen we meer steun toe.

In 2020 steunde SFC met een budget van 1,5 miljoen euro meer dan 700 initiatieven:

  • 563 beurzen
  • 90 evenementen en projecten
  • 28 prijzen
  • 17 ondersteuningen aan federaties
  • 8 giften

Meer info? Surf naar de webpagina van Sabam for Culture.
 

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons