Marita de Sterck
Sabam en VAV nodigen auteurs uit op lezing Marita de Sterck
november 16, 2018

Het jaarlijkse werkcongres van de Vlaamse Auteurs Vereniging is op 8 december aan haar tiende editie toe.  Ook op de afspraak in De Studio in Antwerpen is auteur en antropologe Marita de Sterck.  Zij geeft er een ‘interactieve causerie’ onder de noemer “Zout in de soep. Wat kunnen auteurs van romans en verhalen opsteken van traditionele volksvertellingen?” De auteur gooit stellingen en voorbeelden in de groep en gaat de discussie aan. Voor auteurs van fictie voor jong en ouder.

 

(c) Koen Broos

Marita de Sterck studeerde Germaanse filologie, pers- en communicatiewetenschappen en sociale en culturele antropologie. Op basis van haar antropologisch werk stelde ze diverse bundels met volksverhalen samen: Bloei, zestig volksverhalen uit de hele wereld die van meisjes vrouwen maken; Beest in bed, negen echte volkssprookjes, Vuil vel, veertig Vlaamse volkssprookjes en Wreed Schoon, volkssprookjes op reis, dat op de recente boekenbeurs genomineerd werd voor een Boekenleeuw.

Ook in haar historische jeugdromans als De hondeneters en Valavond zitten sporen van de groeirituelen. De inwijdingsverhalen die ze als antropoloog bestudeert en de orale vertelcultuur spelen telkens een grote rol. Intussen werkt Marita samen met illustrator Jonas Thys aan een nieuw verzameling volkssprookjes. Deze keer met djinns en geesten als rode draad.

Marita’s lezing op 8 december start omstreeks 13:45 in De Studio - Maarschalk Gerardstraat 4, Antwerpen,
Sabamleden die bevestigen voor deze lezing krijgen het inschrijvingsgeld voor het congres vriendelijk aangeboden door hun auteursvereniging. Inschrijven kan hier via de website van VAV. (Vermeld Sabamguest). U vindt er ook het volledige dagprogramma.

 

 

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons