Beautiful Boy
Sabam organiseert succesvolle vertoning “Beautiful boy” tijdens Filmfest Gent
oktober 16, 2018

Traditiegetrouw nodigt Sabam haar auteurs uit op Filmfest Gent voor een exclusieve screening van een film uit ons repertoire.  Dit jaar trakteerden we in Kinepolis op een primeur.  "Beautiful Boy" is de eerste Hollywoodfilm van ons lid Felix Van Groeningen en tevens afsluiter van het festival. Kompanen Ruben Impens en Nico Leunen werkten als cinematograaf en monteur mee aan deze topproductie.


Na zijn oscarnominatie voor “The Broken Circle Breakdown” kreeg de Belgische scenarist-regisseur van o.a. “Belgica”, “De Helaasheid der Dingen” en “Steve & Sky” voet aan wal in Hollywood. Niemand minder dan Brad Pitt vroeg de Gentenaar om de regie van “Beautiful Boy” op zich te nemen voor zijn productiehuis Plan B Entertainment.

De film vertelt het waargebeurde verhaal van een vader die wanhopig probeert om zijn zoon te redden van een zware drugsverslaving.  Felix slaagt erin om het publiek te doen beseffen dat het geenszins om een persoonlijk falen maar wel om een slepende aandoening gaat. Op een beklijvende manier brengt hij de toeschouwer heel dicht bij de personages en hun aangrijpende lijdensweg.

Felix: “Als ouder beseffen dat je kind soms gewoon niet te redden valt, en dat je er niet altijd kúnt zijn, daar gaat de film over. Dat aanvaarden moet één van de moeilijkste dingen zijn."

"Waarom ik ‘Beautiful Boy” absoluut wilde maken, was om het clichébeeld van druggebruikers te bevragen. We zien een drugsverslaving nog altijd als een persoonlijk falen, eerder dan een ziekte. Er wordt met weinig empathie mee omgegaan: ‘Je moet maar sterk genoeg zijn.’ Maar zo eenvoudig is het niet, ook niet voor de omgeving van de verslaafde. Niets lijkt Nic een mooie toekomst in de weg te staan. Toch is het fout gelopen. Soms biedt het leven geen antwoorden."

 

 

Inleiding door onze CEO Carine Libert, samen met filmkenner Roel Van Bambost tijdens onze Sabam filmavond in Gent op vrijdag 12 oktober. (foto (c) Sabam/om)

(stills ffg)

 

De film is gebaseerd op de autobiografie van David Sheff; "Beautiful Boy: A Father's Journey Through His Son's Addiction". In de film vertolken topacteurs Steve Carell en Timothée Chalamet de hoofdrollen. 

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons