Sabam steunt muziekauteurs in het buitenland met exportbeurzen
Sabam steunt muziekauteurs in het buitenland met exportbeurzen
december 6, 2018

Sabam For Culture stuurt Belgische muziek richting het buitenland met een gloednieuwe exportbeurs voor muziekgroepen. De steun wordt gekoppeld aan muziek van auteurs die aangesloten zijn bij Sabam voor de betrokken territoria.

Groepen die op tour gaan in het buitenland om hun release te promoten, kunnen in aanmerking komen voor een financiële tussenkomst in de kosten. De steun wordt gegeven aan artiesten wiens muziek wordt geschreven door leden van de auteursvereniging. Hiermee wil Sabam artiesten aanmoedigen om Belgische muziek in het buitenland te brengen. Er is nood aan een internationaal parcours waarbinnen artiesten en auteurs zich verder kunnen ontplooien. De steun kan oplopen tot 5.000 euro en heeft betrekking op voorprogramma’s en headline concerten. Ook optredens op festivals komen in aanmerking. Een muziekgroep kan jaarlijks eenmaal aanspraak maken op deze steun.

Klinkt goed? Dat vonden Black Box Revelation, Stuff, De Beren Gieren, Shht, Bent Van Looy, Carnation, The Glücks, Barely Autumn, Brutus, Blackwave. en The Sore Losers ook. Zij maakten al gebruik van de exportbeurs.

Sabam zet al langer in op internationalisering van Belgisch talent. Denk maar aan de al bestaande exportbeurs die leden krijgen bij een optreden op een buitenlands showcase festival als Eurosonic, Reeperbahn Festival, MaMa, SXSW of The Great Escape. Ook een eigen opgezette showcase in het buitenland wordt aangemoedigd.

Geïnteresseerd in een van deze beurzen? Dien uw aanvraag in via sabamforculture@sabam.be

Meer info? Klik op één van volgende links!


Exportbeurs voor internationale concertreeks

Exportbeurs voor showcasefestivals

Showcase bij release in het buitenland

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons