Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werken al onze medewerkers momenteel van thuis. De kantoren zijn dan ook gesloten tot en met 5 juni. Hebt u een vraag? Raadpleeg onze handige lijst van veelgestelde vragen. Vindt u niet het antwoord dat u zoekt? Contacteer ons dan via het contactformulier. Zo wordt uw vraag met prioriteit behandeld. Wilt u ons toch telefonisch bereiken? Dat kan elke werkdag van 9u30 tot 13u en van 14u tot 15u30, op het nummer 02 286 84 84.

Omwille van onderhoudswerken zijn onze eServices niet beschikbaar van woensdag 27 mei om 17u tot donderdag 28 mei om 9u. Bedankt voor uw begrip!

Les cinéastes membres de la Sabam trustent les récompenses au Brussels Short Film Festival 2019
Sabamleden vallen in de prijzen op het BSFF
mei 7, 2019

Afgelopen weekend sloot het BSFF (Brussels Short Film Festival) in Cinema Palace in stijl af voor Sabam. Tal van haar leden werden bekroond voor hun kortfilms. Tijd voor een overzicht!

Kato De Boeck, die eerder al in de prijzen viel op Film Fest Gent en het Kortfilmfestival Leuven, wint met haar film ‘Provence’ de Nationale Grote Prijs in de nationale competitie.

De Prijs van de Franse Gemeenschap ging naar Bérangère MacNeese voor haar film ‘Matriochkas’, waarmee ze ook de prijs ‘RTBF-La Trois’ won en die voor beste actrice.

De Franse Gemeenschap reikte ook een prijs uit in de competitie ‘Next Generation’. Deze werd gedeeld door Thomas Damas (‘Et Arnaud’) en Nina Marissiaux (‘Suspension d’audience’).

De Nationale Publieksprijs in de competitie ‘Next Generation’, waarvoor Sabam € 1.000 uitlooft, ging naar Valery Carnoy voor zijn film ‘Ma Planète’.

Opvallend: Kato De Boeck, Valery Carnoy, Thomas Damas en Nina Marissiaux kregen voor de gepresenteerde films allemaal een ontwikkelingsbeurs van Sabam.

In de marge van het BSFF organiseerde Sabam de 4de Musical Date. Bedoeling is om ontmoetingen tussen professionele muzikanten en filmmakers te faciliteren.
In deze context heeft Sabam twee beurzen van € 2.000 toegekend aan de scenario’s ‘Les âmes à zones’ van Babetida Sadjo (gekozen door de componist Hendrik Lasure) en ‘Het loze vissertje’ van Wim Temmerman (gekozen door de componist Frédéric Vercheval).

Omdat Sabam zelf multidisciplinair is, kan ze kruisbestuiving tussen verschillende kunstdisciplines alleen maar toejuichen!

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons