Simon Geiregat wint eerste Sabam Legal Award
Simon Geiregat wint eerste Sabam Legal Award
september 21, 2018

Op dinsdag 18 september mocht Simon Geiregat de Sabam Legal Award, een prijs ter waarde van € 2.500, in ontvangst nemen uit handen van Sabam ceo, Carine Libert, en voorzitter Jan Hautekiet. Deze Award is een jaarlijkse prijs ter beloning van een juridisch artikel omtrent een actueel thema over het auteursrecht. De Sabam Legal Award staat open voor juristen (advocaat, docent, magistraat, bedrijfsjurist) onder de dertig jaar actief in België op het gebied van het auteursrecht of voor studenten die zijn ingeschreven aan een Belgische universiteit voor een Master.

Simons inzending “Uitputting 3.0. Het Hof van Justitie en de gevolgen van uitputting voor computerprogramma’s” blonk volgens de jury - samengesteld uit professoren Frank Gotzen, Hendrik Vanhees en Benoit Michaux - uit door verschillende kwaliteiten:

“Het gaat hier om een origineel onderwerp. De structuur is goed opgebouwd. De uiteenzetting is helder en beknopt. Zij vindt steun in talrijke bronnen gekozen vanuit verschillende invalshoeken. De analyse gaat diep in op de gevolgen van de onderzochte oplossingen. Zij biedt een uitstekende gids voor de lectuur van de betrokken communautaire rechtspraak. Bovendien wordt de impact van de kwestie op een nuttige wijze mede belicht vanuit beginselen van burgerlijk recht. Gezien al deze kwaliteiten meent de jury dat het werk van de Heer Geiregat de erkenning verdient die voortvloeit uit de Sabam Legal Award.” (uit het juryverslag)

Simon Geiregat behaalde zijn graad van Master in de rechten in 2015 aan de Universiteit Gent en de graad van Advanced Master in Intellectuele Eigendomsrechten en ICT-recht in 2017 op de KULeuven, Campus Brussel. Momenteel werkt hij aan een doctoraatstudie met als titel: “Uitputting van auteursrecht in een digitale omgeving: een analyse van de dispositiecapaciteiten van de eerste koper van een auteursrechtelijk beschermd digitaal werk, met name vanuit het perspectief van de consument.”

Bent u zelf jurist? Actief in België binnen het domein van het auteursrecht? En wil u zelf kans maken op die volgende Sabam legal Award? Surf dan voor info en voorwaarden naar sabam.be

Vlnr. Carine Libert, ceo van Sabam, laureaat Simon Geiregat en voorzitter Jan Hautekiet.

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons