spotify verhoogt prijzen
Spotify verhoogt prijzen: een positieve eerste stap voor uw auteursrechten
juli 27, 2023

Muziekstreamingdienst Spotify slaat de prijzen van zijn reclamevrije abonnementen op. En dat is goed nieuws voor u en uw auteursrechten.

Spotify heeft de abonnementsprijzen in meer dan vijftig landen verhoogd, waaronder België. Deze prijsstijging van 10 tot 20%, afhankelijk van het abonnement, is ook voor u positief. Zo kunt u voortaan een iets hogere vergoeding verwachten wanneer uw muziek via Spotify wordt gestreamd. 

Het businessmodel van Spotify verandert evenwel niet en er gaat wat ons betreft nog steeds te weinig naar u. Deze prijsverhoging is voor ons slechts een eerste stap. Wij zullen dan ook blijven ijveren voor een meer evenwichtige verdeling van de inkomsten uit streaming.

Internationale samenwerking voor uw online rechten

Bij Sabam volgen we nauwlettend alle online ontwikkelingen op. Dankzij onze samenwerking met buitenlandse auteursverenigingen delen we resources en technologie en kunnen we de voor u meest gunstige voorwaarden onderhandelen.

Zo zijn we momenteel ook in gesprek met TikTok Music, de nieuwe muziekstreamingdienst van TikTok die eerder deze maand in Indonesië en Brazilië werd gelanceerd en gebruikers toelaat volledige versies van virale TikTok-nummers te streamen. Ook in die landen zorgen we ervoor dat het gebruik van uw muziek op een correcte manier vergoed wordt. Deze nieuwe muziekdienst komt bovenop de traditionele TikTok-app waarmee Sabam al sinds de lancering akkoorden heeft.

Hebt u een vraag over uw vergoeding voor online muziekgebruik?

Raadpleeg onze lijst met veelgestelde vragen.
 
Het antwoord op uw vraag daar niet gevonden? Aarzel dan niet en contacteer ons via member@sabam.be. Of bel: 02 286 84 84. Dat kan elke werkdag van 9u30 tot 13u. Onze medewerkers helpen u graag verder.

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons