Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werken al onze medewerkers momenteel van thuis. De kantoren zijn dan ook gesloten tot en met 5 juni. Hebt u een vraag? Raadpleeg onze handige lijst van veelgestelde vragen. Vindt u niet het antwoord dat u zoekt? Contacteer ons dan via het contactformulier. Zo wordt uw vraag met prioriteit behandeld. Wilt u ons toch telefonisch bereiken? Dat kan elke werkdag van 9u30 tot 13u en van 14u tot 15u30, op het nummer 02 286 84 84.

Omwille van onderhoudswerken zijn onze eServices niet beschikbaar van woensdag 27 mei om 17u tot donderdag 28 mei om 9u. Bedankt voor uw begrip!

Emmy Tim Van Aelst en Sofie Peeters
Tim Van Aelst & Sofie Peeters: “Nu nog een groot feest voor de thuisblijvers”
november 25, 2018

“Hoe zal ik het zeggen?” In Emmytaal wereldtop. Na “Benidorm Bastards” en “WAT ALS?” was het vorige dinsdag opnieuw prijs voor format-wizards Tim Van Aelst en Sofie Peeters. Hun productiehuis Shelter tekent zich verder af in het mondiale televisielandschap.
Na de glansrijke overwinning in New York stroomden de felicitaties binnen. Ook onze redactie mocht niet ontbreken.

 

Een hele dikke proficiat namens jullie auteursvereniging! Wat een prestatie opnieuw! Hoe hebben jullie Emmy nr. 3 gevierd in de Big Apple? En op het thuisfront straks?

Uitbundig! Van zodra het programma werd afgeroepen als winnaar zijn we beginnen feesten en niet meer gestopt tot 6 u ’s ochtends. Dan moesten we valiezen inpakken en zorgen dat we onze vlucht niet misten.
We geven binnenkort ook nog een grootfeest voor de thuisblijvers en alle mensen die er mee voor gezorgd hebben dat het programma het succes is dat het vandaag is! Want dat hebben wij uiteraard niet alleen gedaan maar met een fantastisch team gepassioneerde mensen.


Intussen zijn er meerdere internationale versies van het programma in de maak. Openden intussen nog meer nieuwe deuren sinds dinsdagavond?

Een event zoals de International Emmies, waar de beste TV-makers ter wereld samenkomen is altijd een goed moment om in de kijker te lopen natuurlijk. In onze categorie zat de Australische versie van Masterchef en de CEO van Endemol Shine Australië was daardoor ook aanwezig. Op zaterdag al, nog voor we zeker waren van de winst had hij zijn interesse al geuit. Na de verzilvering heeft hij geen moment meer getwijfeld en ons de hele avond aan onze mouw getrokken. Ze willen het bijzonder graag maken. Verder is er intussen ook interesse uit Mexico en een aantal andere landen. Die gesprekken kunnen nu starten. Dat is mooi meegenomen.

“Hoe zal ik het zeggen” is een concept dat jullie beiden samen bedacht hebben. Hoe kwamen jullie precies op dat idee?

“Hoe zal ik het zeggen?” is ontstaan uit het idee om “WAT ALS?” In het echt te maken. De werktitel was dan ook ooit ‘Wat Als in ’t echt’. Omdat de sketches van “WAT ALS?” zo tot de verbeelding spreken leek het ons leuk om die gewoon echt uit te voeren met nietsvermoedende echte mensen ipv geacteerd door acteurs. Bijvoorbeeld “Wat als Tom Waes beenhouder was geworden?” was een ideetje dat toen op tafel lag. Tijdens die ontwikkeling zagen we plots online een filmpje van iemand die al zingend ontslag nam op zijn werk in een koffiebar. Dat was een lastige boodschap die zo grappig en warm tegelijkertijd gebracht werd dat we niet meer twijfelden. Daar wilden we anno 2018, in een wereld waarin communicatie zo vluchtig is, iets mee doen. Op zoveel mogelijk manieren allerlei boodschappen zo origineel mogelijk overbrengen zodat ze echt binnenkomen. In seizoen 1 is ons dat 65 keer gelukt. En in seizoen 2, sinds afgelopen maandag op TV, doen we er daar nog eens 50 bij.

Broeden jullie intussen op nieuwe programma’s? Krijgen we een tipje van sluier gelicht?

Zeker! We hebben het afgelopen jaar niet enkel een tweede seizoen van “HOE ZAL IK HET ZEGGEN?” Gemaakt. We hebben ook een fictiereeks “Studio Tarara” opgenomen. Dat is onze eerste dramareeks die zich afspeelt achter de schermen van een sketchshow ‘Studio Tarara’, waar de acteurs zich gaandeweg verliezen in een spiraal van zelfdestructie. Koen De Graeve, Ruth Beeckmans & Peter Vanden Begin spelen de hoofdrollen. Studio Tarara zal al in het voorjaar van 2019 te zien zijn bij VTM. (TG)

 

foto's (c) Shelter & International Emmy Awards

 

 

 

 

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons