Onze medewerkers zullen op donderdag 26 (Hemelvaartsdag) en vrijdag 27 (brugdag) mei telefonisch niet bereikbaar zijn. U kan ons uiteraard steeds contacteren via member@sabam.be.

oekraine
Toon uw solidariteit met de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne
april 4, 2022

‘Creators for Ukraine’. Dat is de naam van de campagne die CISAC, de overkoepelende organisatie van auteursverenigingen, zopas lanceerde. Ze krijgt hierbij de volle steun van ruim 220 auteursverenigingen, waaronder Sabam. Ook u kan uw solidariteit tonen. Onderteken de open brief, zoals 4.000 creatievelingen in 50 landen al hebben gedaan. Of doe vrijblijvend een gift. 

Scheppende kunstenaars schreven samen een open brief, een boodschap van solidariteit met hun Oekraïense collega-kunstenaars en de slachtoffers van deze gruwelijke oorlog: 
 

Wij zijn solidair met Oekraïne

Wij zijn kunstenaars en creatievelingen uit alle landen van de wereld, actief in alle kunstvormen, repertoires en talen.

Vandaag spreken we als een diverse creatieve gemeenschap, maar met één verenigde stem.

Wij zijn solidair met het volk van Oekraïne. We zullen onze ogen nooit afwenden van de brutale aanval die de Russische strijdkrachten op hen hebben ingezet. Veel van deze onschuldige slachtoffers zijn creatieve geesten zoals wij, mensen die inspireren met hun werk en die samen de rijke cultuur van Oekraïne vormgeven.

We roepen Rusland op een einde te maken aan het doden van onschuldige burgers, het verwoesten van steden, het aanvallen van vrijheid en democratie, het schenden van de mensenrechten en het vernietigen van cultuur.

Wij staan achter de verenigende kracht van creatieve geesten overal ter wereld. Ook die in Rusland zelf, die geschokt zijn door de actie van hun regering maar er zich niet tegen kunnen uitspreken. 

Wij roepen de creatieve gemeenschap wereldwijd op om zich bij ons aan te sluiten en deze boodschap te ondertekenen en te delen met de hashtag #creatorsforukraine.


Onderteken en deel de open brief hier

Wilt u een gift doen om de oorlogsslachtoffers in Oekraïne te helpen? Of om projecten te steunen die Oekraïense kunstenaars een duwtje in de rug geven? U leest er hier meer over. 

Bedankt voor uw steun!

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons