uitn. Masterclass
“Van boek naar doek” - Beleef onze masterclass met Michael De Cock op TAZ!
juli 18, 2018

Een boek, toneeltekst of een stuk bewerken of omzetten naar een scenario? Hoe doe je dat? Theatermaker en auteur Michael De Cock verdiepte zich de laatste jaren in de kunst van het scenarioschrijven. Van “Achter de wolken” werd een succesvolle film gemaakt. Hiervoor schreef hij zelf het scenario, Cecilia Verheyden regisseerde.
In het voorjaar verscheen de kinderfilm “Rosie en Moussa” in een regie van Dorothée Van Den Berghe, gebaseerd op de reeks kinderboeken die hij maakte samen met Judith Vanistendael. Ook ditmaal is het scenario van zijn hand.


Wie de bekroonde film nog niet zag in de bioscoop krijgt nu de kans want TAZ vertoont de film voorafgaand aan onze masterclass op 3 augustus om 11u in DGP. (Alle details in onze uitnodiging onder)      


“Rosie en Moussa” legt intussen een mooi internationaal parcours af. De film won de publieksprijs in Montréal en werd intussen ook geselecteerd voor TIFF (Toronto). Binnenkort is de film te zien op Giffoni festival in Italië.

In deze masterclass, een organisatie van Sabam en TAZ, vertelt Michael wat hij van zijn filmervaring opstak, en wat (theater)auteurs van film kunnen leren.

Voor de volledige bio van Michael De Cock: klik hier

Locatie: Cultuurcentrum De Grote Post - Hendrik Serruyslaan 18A, 8400 Oostende

Deelnameprijs (ticket filmvoorstelling, maaltijd en masterclass: 15€). Opgelet: de plaatsen zijn beperkt, wacht dus niet te lang om in te schrijven).
Reservaties: Maureen.P@tartart.be

www.theateraanzee.be
TAZ#2018: 25/7-4/8

 

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons