Coely tijdens de Mia's

share

Vlaamse Cultuurprijs voor Coely

februari 28, 2018

2018 is goed op weg om het ultieme wonderjaar te worden voor Coely.
Na een stormloop voor concerttickets in de Roma en twee welverdiende MIA’s in de categorieën Urban en Solo Vrouw, ontvangt ze nu ook een Ultima Award uit handen van minister Sven Gatz.
Coely krijgt deze Vlaamse Cultuurprijs voor haar fantastisch parcours en unieke bijdrage aan de Vlaamse muziekindustrie. Ze wordt onder andere gelauwerd omwille van haar energetische live performances en haar down to earth attitude.

De jury van de Ultima Awards wil met deze bekroning haar vertrouwen in Coely’s toekomst en carrière benadrukken en beschrijft haar als een voorbeeld voor al wie het probeert te maken als artiest. Vakkundig ondersteund door haar straffe entourage: DVTCH Norris, Yann Gaudeuille en Beatville.
Nog u
it het juryverslag: Met een natuurlijke flow brengt Coely rap én soul, zoals we dat in ons land nog niet eerder zagen. Schijnbaar moeiteloos brengt zij persoonlijke teksten met ritme en gevoel, zonder daarbij grofgebekt te worden. Gretig maar vastberaden laat zij zich inspireren door haar roots, door haar grote voorbeelden en door opkomende stemmen. Dat alles verwerkt zij in haar eigen muziek en daardoor creëert ze een heel eigen, frisse, herkenbare muziektaal.

 

foto (c) Universal Music

Na de Mia’s vertelde de sympathieke winnares aan onze redactie al over the making of van haar hits.  Lees meer in deze reportage:    http://www.sabam.be/nl/news/mias-2017-van-city-lights-tot-infinity

(c) VRT (Eén)

 

Coely’s MIA’s optreden hier

 

Hebt u vragen? Onze Customer Service helpt u graag zo snel mogelijk verder.

 

Contacteer ons