groepsfoto Boekenleeuw Boekenpauw
Boekenbeurs 2018: Jan Hautekiet reikt Boekenleeuw uit aan Annet Schaap
oktober 29, 2018

Sinds vanochtend hebben de Boekenleeuw en -pauw, beide ondersteund door Sabam for Culture, opnieuw twee stralende laureaten.
De Boekenpauw gaat naar “Het gelukkige Eiland”. Het mooist geïllustreerde boek is dit jaar de verdienste van de Nederlandse Marit Törnqvist. Ook hier was de concurrentie nochtans niet mals met “Wintervuur” van Gerda Dendooven (tekst Carl Norac, vertaling Michael De Cock), "Kleine Nachtverhalen" van Kitty Crowther en “Fabeldieren” van Ludwig Volbeda, geschreven door Floortje Zwigtman.
 

Noorderbuurvrouw Annet Schaap won het pleit van haar mede Boekenleeuwgenomineerden Marita de Sterck “Wreed Schoon”, Pim Lammers “Het Lammetje dat een varken is” en Bette Westera “Was de aarde vroeger plat?”. “Lampje” wordt daarmee bekroond tot beste jeugboek. De winnares kreeg haar trofee uit handen van onze voorzitter Jan Hautekiet.


Een eurekamoment voor de kiem van “Lampje” kan Annet Schaap zich nog levendig voor de geest halen, toen een vuurtoren op reis haar pad kruiste. Na een aantal tegenslagen, zoals een pijnlijke hand, een nachtmerrie voor elke schrijver(!), zag ze naar eigen zeggen ineens nagenoeg het hele boek voor zich.


Met de Boekenleeuw is ze toe aan de vierde bekroning voor haar debuut, na onder meer de Gouden Griffel en Woutertje Pieterse prijs. “Het blijft gewoon heel erg fijn om waardering te krijgen voor iets wat ik met zoveel liefde heb gemaakt.” aldus nog de gelukkige laureate.

 

 

Sabamvoorzitter Jan Hautekiet (links) en Alexis Dragonetti (voorzitter GAU en gedelegeerd bestuurder Boek.be) samen met de 2 winnaars en de genomineerden op het podium van de Boek-O-Drome.

 

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons