workshop
Workshop: Hoe pitch ik mijn filmproject?
november 18, 2021

Pitchsessies zijn alomtegenwoordig in de audiovisuele sector. De kans is groot dat u hier als maker vroeg of laat mee geconfronteerd wordt. Maar hoe begint u eraan? Op dinsdag 7 december komt u het te weten tijdens een interactieve workshop van Sabam for Culture en WANDA in het kader van het Internationaal Kortfilmfestival Leuven.

Voor wie? 

Tijdens de workshop leert u hoe u uw film of serie duidelijk en overtuigend voorstelt aan een producent, commissie, distributeur … 

Deze workshop staat open voor iedereen die actief is als regisseur of scenarist. Zowel makers die weinig tot geen ervaring hebben met het pitchen van hun werk als makers die al langere tijd meedraaien maar zich nog niet helemaal comfortabel voelen bij het verkopen van hun werk zijn welkom.

Wat staat er op het programma? 

Esther Van Driesum en Daan Gielis van het PrepTalk initiatief reiken u tijdens deze workshop enkele essentiële tips en tricks aan. Samen met de andere deelnemers gaat u vervolgens zelf aan de slag om deze tips in de praktijk te brengen.

U leert onder andere:

  • hoe u uw filmproject en uzelf presenteert, positioneert en uiteindelijk verkoopt.
  • hoe u de sterke punten van uw project in de verf zet en de zwakkere punten ombuigt in positieve. 

Overtuigd?

De workshop vindt plaats op 7 december van 13u tot 17u. Schrijf u hier in tot woensdag 1 december. 

Motiveer duidelijk waarom deze opleiding belangrijk is voor u en wat uw ambities of toekomstplannen zijn. 

Werkt u momenteel niet aan een concreet project? Geen probleem. Ga tijdens de workshop aan de slag met een eerder project.

Hebt u een vraag? Contacteer ons via sabamforculture@sabam.be.

Selectie

De actiegroep WANDA en Sabam for Culture zetten zich in voor een divers en inclusief filmlandschap. In onze selectie houden we rekening met de manier waarop u hieraan bijdraagt, als maker of in uw werk. In het bijzonder moedigen we vrouwelijke makers, non-binaire makers, LGBTQ+-makers en makers met een migratieachtergrond aan om zich in te schrijven. Zo ijveren we ervoor dat ook minderheden vertegenwoordigd worden in het audiovisuele landschap. Los daarvan moedigen we iedereen aan om zich in te schrijven.

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons