U kunt op ons rekenen. Uw auteursrechten worden zoals gepland uitbetaald. 
Hebt u een vraag? Vind het antwoord in onze FAQ’s of gebruik dit contactformulier. Bellen kan u elke werkdag van 9u30 tot 13u op 02 286 84 84

Your Music Your Future
Your Music Your Future: zeg nee tegen buy-outs!
februari 19, 2021

Vandaag gaat de campagne Your Music Your Future wereldwijd van start. Dit initiatief van een groep Amerikaanse componisten wil muziekmakers sensibiliseren voor zogenaamde ‘buy-outs’. Dit is een steeds vaker voorkomende praktijk waarbij auteursrechten voor een forfaitair bedrag worden afgekocht.

Meer en meer bedrijven in de wereld eisen vandaag dat auteurs hun auteursrechten afstaan in ruil voor een eenmalige betaling. Auteurs maken dan muziek en worden één keer betaald in plaats van regelmatige inkomsten te ontvangen voor het gebruik van hun werken. Gaan ze hier niet mee akkoord? Dan zien ze een opdracht aan hun neus voorbijgaan of mogen ze niet deelnemen aan een project. 

Auteursrechten zijn echter vaak de enige zekere bron van inkomsten voor muziekmakers. De opkomst van buy-outs verandert de manier waarop auteurs worden vergoed volledig, met ingrijpende gevolgen voor hun carrière.

Met de hulp van CISAC* en de steun van verschillende culturele spelers krijgt dit initiatief nu een internationale dimensie. Op de website Your Music Your Future International vindt u alle info over deze problematiek, aandachtspunten, clausules die in contracten worden opgenomen en de verschillende wetten die deze praktijk internationaal regelen.

Kom op voor uw rechten! 

 

*de overkoepelende organisatie van auteursverenigingen wereldwijd

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons