Courts Mais Trash

share

Helena Dalemans wint hoofdprijs op kortfilmfestival Courts Mais Trash

januari 23, 2019

Onze vennoot Helena Dalemans heeft met haar film 'Haar naam was' de hoofdvogel afgeschoten in de nationale competitie van het kortfilmfestival Courts Mais Trash. Voor deze film kreeg zij eerder al een ontwikkelingsbeurs van Sabam.

In de internationale categorie ging 'How it feels to be hungover' van Viktor Hertz met de hoofdprijs aan de haal, terwijl 'Omezik / Maria – Je rêve' van Noé Reutenaeur & Yohan Dumas de hoofdprijs in de categorie Born to be cheap! op zak stak.

 

Over Courts Mais Trash

De allereerste vertoning van dit festival vond plaats in het Brusselse cultureel centrum Riches Claires op 1 april 2005. Deze traditie staat nog altijd overeind. De meest recente editie eindigde op 20 januari in Cinema Palace.

Het woord ‘trash’ wordt alleen gebruikt om te provoceren. Het staat voor alternatief, politiek, cheap en onconventioneel. De jonge organisatoren willen toeschouwers laten kennismaken met bijzondere films in bijzondere formats.

Het festival vertoont bijna alle soorten films: experimenteel, animatie, clips, fictie, docu’s,… De aanwezige (meestal Belgische) regisseurs worden gevraagd om hun film vóór de vertoning kort voor te stellen.

Courts Mais Trash is al te gast geweest op een reeks andere festivals voor gastvertoningen, zoals op het Europees Filmfestival in Rijsel, het Brussels Short Film Festival, het BIFFF, enz.

Sabam for Culture is partner van dit evenement en is trots dat ze jong en opkomend talent een duwtje in de rug kan geven. In totaal deelt Sabam € 1500 uit, verdeeld over drie subcategorieën van elk € 500.  

Neem een kijkje naar de volledige lijst van winnaars

 

Hebt u vragen? Onze Customer Service helpt u graag zo snel mogelijk verder.

 

Contacteer ons