20/18

share

20//18 - Muziekodroom viert 20 jaar in Hasselt

Muziekodroom opende in september 1998 de deuren in de Hasseltse Bootstraat. We ondersteunden de voorbije 20 jaar de groei van een alternatieve muziekscene in Hasselt met impact in Vlaanderen én daarbuiten. We groeiden als club tot de Limburgse sterkhouder, brachten Limbomania, DJ-Mania en Comedymania groot tot de meest vooruitstrevende Vlaams popconcours. We stonden mee aan de wieg van PXL-Music, een bruisend Quartier Canal en zetten met Playfestival Hasselt op de kaart voor de Vlaamse en Euregionale popsector.

Reden genoeg om die 20 jaar te vieren! En dat doen we met drie avonden in het teken van de Hasseltse én Limburgse muzikant. Voor de gelegenheid wordt de gekende ‘Play'-formule herdoopt tot 20//18!

Op woensdag 26 september openen we met ‘De Zwartste Provincie’: een ‘Slides’-show van Jan Delvaux in de Nieuwe Zaal, over de staat van de gekendste ‘rockprovincie’!

Het eerste weekend van oktober geven we het programma in handen van een select clubje muzikanten die Muziekodroom mee maken. Op vrijdag 5 oktober brengen we ‘Invites’:  Stijn Meuris, Mario Goossens, Micha Volders, Buscemi en De Held nodigen een muzikant of project uit dat eenmalig wordt getoond, in de Hasseltse binnenstad: met onder meer Jan Swerts, Wouter Dewit, Raveyards, Sven Vanhees en nog enkele verrassingen. Op zaterdag 6 oktober is Muziekodroom in de Bootstraat dan weer de site voor ‘Plays’. Een roundup van jonge acts met nieuw werk onder de arm, gekozen door de Jonge Honden van Fornet, Teen Creeps en Whispering Sons en gefinetuned door Muziekodroom.

Info & tickets: www.muziekodroom.be

 

Contacteer Sabam for Culture

Tel: 02 / 286 84 26

sabamforculture@sabam.be