Obwohl unsere Büros bis zum 30. September geschlossen bleiben und unsere Mitarbeiter von zu Hause aus arbeiten, werden wir Ihnen weiterhin mit Rat und Tat zur Seite stehen. Ihre Urheberrechtsgebühren werden ebenfalls wie geplant ausbezahlt.

Haben Sie eine Frage? Bitte lesen Sie unsere praktische Liste mit häufig gestellten Fragen. Sie können die Antwort, die Sie suchen, nicht finden? Bitte kontaktieren Sie uns über das Kontaktformular. Auf diese Weise wird Ihre Frage mit Priorität behandelt.

Möchten Sie uns trotzdem telefonisch erreichen? Bis zum 30. September sind Wir jeden Werktag von 9.30 Uhr bis 13.00 Uhr unter der Nummer 02 286 84 84 erreichbar.

La création de musique contemporaine à l’honneur
Sabam for Culture steunt creatie van hedendaagse muziek op Belgian Music Days
März 2, 2020

In het kader van de 3de editie van de Belgian Music Days zal Sabam for Culture op woensdag 4 maart in Bergen voor het eerst de prijs Sabam for Culture – Creatie hedendaagse muziek uitreiken. Deze prijs is een bekroning voor een componist die zich vorig jaar heeft onderscheiden door een of meer creaties en zal de winnaar financieel helpen met zijn artistieke projecten.

Dit zijn de genomineerden:  

  • Muhiddin Dürrüoglu is zowel pianist en componist als docent kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Als solist en kamermuzikant heeft hij in tal van landen opgetreden en bekendheid verworven. Hij is ook een van de oprichters van het Ensemble Kheops.
     
  • Stephane Orlando is componist, improvisator en geeft les in muziekschrijven, improvisatie, piano, muziekgeschiedenis en muziekinformatica. Daarnaast is hij artistiek en muzikaal directeur van het Original Sound Track Ensemble en voorzitter van het Forum des Compositeurs.
     
  • Pierre Slinckx krijgt als componist vaak opdrachten van klassieke en hedendaagse muziekensembles, die instrumentaal en gemengd oeuvre bij hem bestellen. Hij doceert muziekschrijven en muzikale analyse aan het ARTS2 en klassieke gitaar, elektrische gitaar en begeleiding aan de vzw Cap sur la Musique.
     
  • Adrien Tsilogiannis is componist en cellist, momenteel assistent-professor analyse en schrijven aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Zijn werk is veeleer op theater dan op programmering gericht en hij haalt zijn muzikale inspiratie uit diverse bronnen.

Als partner van de Belgian Music Days steunt Sabam for Culture ook de Fuga-trofeeën, die dezelfde avond worden uitgereikt door de Unie van Belgische Componisten.

Kan u niet wachten tot 4 maart? Ontdek de nieuwe werken nu al op de website van de Belgian Music Days!

 

 

share

Haben Sie Fragen?

Unser Customer Service hilft Ihnen so schnell wie möglich.

 

Kontaktieren Sie uns