Serge Ramaekers
Serge Ramaekers, de drijvende kracht achter tal van projecten en artiesten
Juni 4, 2021

Al meer dan 30 jaar draait Serge Ramaekers mee in de Belgische muziek business. En al even lang is hij lid van Sabam als auteur/componist. Sinds kort zetelt hij ook in het bestuur van uw auteursvereniging. Tijd dus om kennis te maken!

 
Serge is vooral bekend als DJ, schrijver en producer. Daarnaast vormt hij ook de drijvende kracht achter tal van projecten en artiesten van vroeger én nu. Denk maar aan Confetti’s, Cartouche, T-Spoon, Dinky Toys, Orion Too, Seduced, Hadise, D-Me, JAM, Cru5h5, Laurent Wery, Funk Providers, Salsa Brothers, Beatgrinders, DJ Licious, Rockstarz, Nicolaz, Merdan Taplak, Alvar & Millas en vele anderen.

She’s after my piano

U herinnert zich ongetwijfeld nog dit aanstekelijke en onvergetelijke deuntje van 2 Fabiola. Ramaekers is de producer van het nummer dat in 2014 uitgroeide tot een gigantische radiohit. Het resultaat: de Radio 2 trofee voor Zomerhit van dat jaar én een nominatie voor de Music Industry Award (MIA) voor ‘Hit van het jaar’.

Remixen van wereldhits

Daarnaast kreeg hij de kans om nummers van grote namen te remixen, zoals ‘Living On My Own’ van Freddie Mercury en ‘Marina’ van onze eigen Rocco Granata. Beiden wereldhits van formaat.

Indrukwekkend palmares

De database van Sabam telt vandaag meer dan 450 nummers van de hand van serge. En ook zijn uitgeverij ‘Ramaekers Publishing’ telt zo’n 270 titels. Zijn palmares is zo indrukwekkend dat hij in de top 20 staat van best verkopende Belgische artiesten in het buitenland.

Als kersvers bestuurder van Sabam zal Ramaekers zijn jarenlange ervaring op het terrein en expertise dan ook zeker kunnen benutten.

In mijn dertig jaar als dj heb ik regelmatig opgemerkt dat er ook binnen de sector heel wat misverstanden leven over Sabam. Dat viel vaak te verklaren door onwetendheid of door de complexiteit van het auteursrecht. Als bestuurder wil ik er dan ook een prioriteit van maken om de werkwijze van onze vereniging te verduidelijken en de nieuwe generatie dj’s, producers, componisten en auteurs daarover te informeren.

We wensen Serge alvast veel succes met deze nieuwe uitdaging en heten hem van harte welkom!
 

share

Haben Sie Fragen?

Unser Customer Service hilft Ihnen so schnell wie möglich.

 

Kontaktieren Sie uns