Rencontres de la Sabam 2023
Inspirerende ontmoetingen, bruisende lezingen én belgitude: dat staat er in oktober op het programma in Avignon
September 20, 2023

De volgende editie van de 'Rencontres de la Sabam' vindt plaats van 5 tot 8 oktober. Acteurs zullen de teksten van zes Belgische auteurs verwoorden op het podium van het Théâtre Transversal in Avignon.

Jean-François Spricigo, Tom Lanoye, Paul Verrept, Patrick Delperdange, Stijn Devillé en Geoffrey Van Hecke zijn de zes Belgische auteurs - drie Nederlandstalige en drie Franstalige - die geselecteerd zijn om deel te nemen aan deze lezingen. Werken uit het noorden van het land die in Frankrijk worden voorgedragen? Klinkt verrassend maar dat is precies de ambitie van dit project. Dankzij de vertalingen kan een Nederlandstalige auteur in Frankrijk worden gelezen, net zoals een Franstalige auteur in Nederland kan worden gelezen.

Rencontres de la Sabam 2023
Tom Lanoye - Patrick Delperdange - Paul Verrept - Geoffrey Van Hecke - Jean-François Spricigo - Stijn Devillé // © Credits: Arthur Los - David Le Deodic - Jeyda Yagizwatlab

Belgische literatuur overstijgt taalgrenzen 

Na tijdens de vorige editie voor het eerst een Vlaamse auteur te hebben verwelkomd (Peter De Graef), wil deze editie de Belgische literatuur in al haar diversiteit verder promoten. Om ook in Frankrijk gelezen te worden, zijn de Nederlandstalige auteurs in het Frans vertaald, zodat het Franse publiek hun teksten ten volle kan appreciëren. 

Waarom praten over 'Rencontres'?

Sinds vele jaren werkt Sabam samen met Théâtre Transversal om de bekendheid van Belgische auteurs te vergroten door hun werken vier dagen lang voor te dragen op het podium. Het doel van het project is om onze auteurs bekend te maken en te promoten: hun teksten worden opgevoerd voor een publiek en beluisterd door culturele spelers in Frankrijk. Het zal hen zeker op ideeën brengen om Belgisch talent toe te voegen aan hun volgende programma's!

'Les Rencontres de la Sabam' gaat ook over de uitwisselingen die elke dag plaatsvinden tussen auteurs, ontmoetingen met de pers die altijd graag Belgische creaties ontdekt en de kans voor Sabam om partners uit de sector te ontmoeten om nieuwe kansen te creëren voor onze auteurs.

Met al deze 'Rencontres' was de naam van het evenement al snel duidelijk... 

Op het programma 

Donderdag 05/10

  • 20u30: SI L’ORAGE NOUS ENTEND - Jean-François Spricigo 

Vrijdag 06/10

  • 20u30: LA REINE LEAR – Tom Lanoye naar Shakespeare | vertaald en bewerkt uit het Nederlands door Alain Van Crugten

Zaterdag 07/10 

  • 14u00: Schrijfworkshop geanimeerd door Sylvie Godefroid
  • 17u30: RAZ DE MARÉE | MARÉE BASSE – Paul Verrept respectievelijk vertaald uit het Nederlands door Monique Nagielkopf & Emannuèle Sandron
  • 20u30: DES RAPPORTS SECRETS – Patrick Delperdange

Zondag 08/10

  • 11u00: CONVERSATION AVEC LA PLUIE – Stijn Devillé
  • 16u00: LE SENTIER 89 – Geoffrey Van Hecke

Voortdurende ondersteuning

Sabam ondersteunt haar auteurs vanaf het begin en gedurende hun hele professionele carrière: van hulp bij de creatie van een eerste werk tot financiële steun voor de marketing ervan, of door partner te zijn van evenementen die hun creaties promoten en verspreiden. Kortom, ons doel is om u via uw auteursrechten zo eerlijk mogelijk te vergoeden voor uw werk. En daarom zal auteur Sylvie Godefroid - Accountmanager Literatuur, Theater & Dans - aanwezig zijn om een schrijfworkshop te geven om auteurs te helpen hun creativiteit te uiten.
 

Rencontres de la Sabam 2023


Volg ons op Facebook & Instagram voor het laatste nieuws!
Meer info op de pagina van Théâtre Transversal

share

Haben Sie Fragen?

Unser Customer Service hilft Ihnen so schnell wie möglich.

 

Kontaktieren Sie uns