De Muziekgilde
GALM is niet meer… Lang leve De Muziekgilde!
janvier 7, 2022

GALM - het Genootschap voor Artiesten Lichte Muziek - bestaat niet meer. Het genootschap onderging het afgelopen jaar een ware transformatie en ontpopt zich nu tot De Muziekgilde: dé vereniging voor muzikanten, klassieke muzikanten, dj's, componisten, muziekleerkrachten,... Kortom, een vereniging waar iedereen die professioneel bezig is met muziek een stem kan vinden.

Als we maar 10 leden hebben, kunnen we moeilijk in naam van de hele sector spreken. Zijn we met 1000 leden, dan wordt het moeilijk om ons opzij te schuiven tijdens onderhandelingen.

Laura Groeseneken

“Wij willen een community zijn waar muzikanten hun hart kunnen luchten, met collega's in contact komen, en waar ze informatie vinden die nodig is om hun job zo goed mogelijk uit te oefenen. Daarbovenop vertegenwoordigen we zoveel mogelijk hun stem binnen het Vlaamse cultuurbeleid” motiveert Laura Groeseneken, voorzitter van De Muziekgilde.

Veel ambitie 

De Muziekgilde is naar eigen zeggen zeer ambitieus. “Als we maar 10 leden hebben, kunnen we moeilijk in naam van de hele sector spreken. Zijn we met 1000 leden, dan wordt het moeilijk om ons opzij te schuiven tijdens onderhandelingen.” Zegt Groeseneken daarover.

Een nieuwe naam betekent ook een nieuwe website. Maak kennis met De Muziekgilde.

 

 

Laura Groeseneken
Laura Groeseneken - (c) Sabam/Studio Dann

share

Vous n'avez pas trouvé réponse à votre question ?

Nous nous ferons un plaisir de vous aider.

 

Contactez-nous