Film Fest Gent 2017

share

Film Fest Gent 2017

Het mooiste filmfestival van Vlaanderen en -laten we eerlijk zijn- de wereld, is dit jaar aan z’n 44e editie toe. Film Fest Gent 2017 wordt opnieuw een fantastisch filmevenement, met een brandend actuele openingsfilm (Insyriated van Philippe van Leeuw) en een feest van een slotfilm (Charlie en Hanah gaan uit van Bert Scholiers).

Onder het alziend oog van Claudia Cardinale wordt tijdens deze editie van Film Fest Gent de Cinema italiano in de kijker gezet. Met de 'Focus op Italië' stelt Film Fest Gent het beste van de nieuwe Italiaanse cinema voor en blikt het festival terug naar haar glorieuze verleden. Een van deze nagelnieuwe Italiaanse pareltjes is Call Me by Your Name van Luca Guadagnino, die geselecteerd werd voor de officiële internationale competitie.

Maar niet alleen film wordt gevierd. Tijdens het World Soundtrack Awards Gala & Concert op 18 oktober of het Symphonic Jazz Concert op 19 oktober kan ook de filmmuziekliefhebber volop genieten. Met klinkende namen onder de genomineerden zoals Jóhann Jóhannsson (‘Arrival’), Nicholas Britell (‘Moonlight’) en Justin Hurwitz (‘La La Land’) wordt het World Soundtrack Awards Gala & Concert zonder twijfel een meer dan memorabel muziekevenement. Eregast is jazzmuzikant Terence Blanchard, de vaste filmmuziekcomponist van Spike Lee.

Tijdens het Symphonic Jazz Concert op 19 oktober kan je genieten van klassieke jazzy filmsoundtracks, gebracht door Brussels Philharmonic en Brussels Jazz Orchestra, vergezeld door de bijhorende filmfragmenten op het grote scherm. Niet alleen ‘The Pink Panther’ (Henri Mancini) passeert de revue, maar ook ‘Who Framed Roger Rabbit?’ (Alan Silvestri), ‘Mission: Impossible’ (Lalo Schifrin) en nog zoveel meer.  

Het 44e editie van Film Fest Gent loopt van 10 tot en met 20 oktober in Kinepolis Gent, Studio Skoop, Sphinx, Vooruit, KASKcinema en Capitole Gent.

Tickets voor het volledige programma zijn nu te koop op www.filmfestival.be of via Tickets Gent.

 

Contact Sabam for Culture

Soraya El Hammouti

Tel: 02/286 82 37

soraya.elhammouti@sabam.be