Onze kantoren zijn dan wel nog gesloten tot 30 september en onze medewerkers werken thuis, toch blijven we u met raad en daad bijstaan. Uw auteursrechten worden ook zoals gepland uitbetaald.

Hebt u een vraag? Raadpleeg onze handige lijst van veelgestelde vragen. Vindt u geen antwoord op uw vraag? Contacteer ons dan via het contactformulier. Zo wordt uw vraag met prioriteit behandeld. Wilt u toch liever telefoneren met ons? Tot 30 september kan dat elke werkdag van 9u30 tot 13u op het nummer 02 286 84 84.

Waarom lid worden van Sabam?

Volgens de auteurswet heeft iedere kunstenaar recht op een financiële vergoeding wanneer zijn of haar werk in het openbaar gebruikt wordt.

Treedt u vaak op? Worden uw werken veel gestreamd, gespeeld op radio, tv,…? Dan is het een hele klus om dat allemaal zelf op te volgen. Het is dan dat het nuttig wordt om lid te worden van een beheersvennootschap als Sabam.

Is dat niet het geval? Dan wacht u best nog even om u aan te sluiten.

Bent u enkel uitvoerend kunstenaar (zanger, muzikant,…) en schrijft u geen eigen werk? Ook dan heeft het geen zin om lid te worden van onze vereniging. U kan dan wel aanspraak maken op naburige rechten of nevenrechten. Deze rechten worden in België beheerd door Playright.