Onze kantoren zijn dan wel nog gesloten tot 30 september en onze medewerkers werken thuis, toch blijven we u met raad en daad bijstaan. Uw auteursrechten worden ook zoals gepland uitbetaald.

Hebt u een vraag? Raadpleeg onze handige lijst van veelgestelde vragen. Vindt u geen antwoord op uw vraag? Contacteer ons dan via het contactformulier. Zo wordt uw vraag met prioriteit behandeld. Wilt u toch liever telefoneren met ons? Tot 30 september kan dat elke werkdag van 9u30 tot 13u op het nummer 02 286 84 84.

Wanneer ontvang ik de uitvoeringsrechten voor het gebruik van mijn werken in België?

De binnenlandse uitvoeringsrechten van jaar X worden uitgekeerd in jaar X+1. Dit gebeurt in twee fases:

  • In juni ontvangt u een voorschot, waarbij 80% van de op dat moment geïnde rechten en verwerkte programmagegevens voor media worden uitbetaald. Deze afrekening wordt aangevuld met de al verwerkte budgetten voor concerten en algemene rechten (non-media).
  • In oktober vindt de definitieve afrekening plaats. U ontvangt dan een eventueel saldo (waarvan het voorschot dus al werd afgehouden). Innen we nog rechten in het jaar dat volgt op het jaar van uitvoering? Dan worden deze bedragen in het daaropvolgende jaar uitbetaald.

Geeft u uw concerten aan met MyPlaylist, een van onze handige eServices? Dan valt u buiten bovenstaande regeling. Deze concerten worden driemaandelijks verwerkt. U kunt op die manier dus elke drie maanden een betaling ontvangen voor uw concerten in België. Geef uw playlists wel tijdig aan bij ons. Zonder deze informatie is het zeer moeilijk voor ons om de rechten te verdelen.

Onze volledige afrekeningsplanning vindt u op onze website.

Hebt u een account voor onze eServices? Dan wordt u via e-mail verwittigd wanneer we een betaling doen.

Hebt u nog geen account? Vraag er dan snel een aan via affiliation@sabam.be.