Onze kantoren zijn dan wel nog gesloten tot 31 augustus en onze medewerkers werken thuis, toch blijven we u met raad en daad bijstaan. Uw auteursrechten worden ook zoals gepland uitbetaald.

Hebt u een vraag? Raadpleeg onze handige lijst van veelgestelde vragen. Vindt u geen antwoord op uw vraag? Contacteer ons dan via het contactformulier. Zo wordt uw vraag met prioriteit behandeld. Wilt u toch liever telefoneren met ons? Dat kan elke werkdag van 9u30 tot 13u en van 14u tot 15u30 op het nummer 02 286 84 84.

Wat is reprografie?

Reprografie is een vergoeding die auteurs ontvangen ter compensatie van de fotokopieën die van hun werken kunnen worden gemaakt (op papier en dergelijke). Denk aan kranten- of tijdschriftartikels, korte fragmenten uit boeken, foto's, partituren, enz.

Het reprografierecht geldt dus niet voor filmproducties, radio- of televisie-uitzendingen, cd's, werken op cd-rom, werken die beschikbaar zijn via het internet, computerprogramma's en elektronische databases. Ook werken die groter zijn dan een A3 tellen niet mee omdat ze niet gekopieerd kunnen worden.