betalingen
Afrekeningsplanning 2021: ontvang uw rechten nu nog sneller
Januar 19, 2021

Het jaar is nog maar net begonnen, maar de eerste afrekeningen van uw auteursrechten staan al klaar.

In januari verdelen we:

  • Rechten voor opvoeringen van werken binnen de discipline theater & dans;
  • Reproductierechten voor audiovisuele werken;
  • Bijkomende rechten voor uitvoeringen van uw werken in België.

Uw rechten sneller verdelen

Om u nog beter van dienst te zijn en uw rechten sneller te kunnen verdelen passen we onze planning dit jaar aan op een aantal punten:

  • Uw online muziekrechten ontving u in het verleden twee keer per jaar. Die verdelen we vanaf nu zes keer per jaar. Daarnaast voorzien we ook een extra afrekening van dit type rechten in november voor de beschikbare rechten die we door een onvolledige documentatie van de werken niet eerder kunnen verdelen.
  • De rechten die we ontvangen voor het gebruik van uw muziekwerken in het buitenland verdelen we niet langer twee keer per jaar, maar ontvangt u vanaf nu elk trimester. 

CUBE: een nieuw platform voor de documentatie van uw muziekwerken 

Sabam stapt over van ICE, het huidige platform voor de documentatie van uw muziekwerken, naar een nieuwe versie: CUBE. Dat gebeurt van zodra het platform klaar is en we de nodige testen hebben uitgevoerd. De overdracht van deze enorme hoeveelheid gegevens zal al snel een maand in beslag nemen.

In deze overdrachtsperiode voeren we geen updates meer uit voor de documentatie van uw muziekwerken binnen het oude platform en spreken we het oude platform niet meer aan voor grotere afrekeningen. 

Deze overstap zorgt voor zichtbare wijzigingen in de planning:

  • De bijkomende rechten voor uitvoeringen van uw muziekwerken in België verdelen we vanaf nu niet twee, maar wel vier keer per jaar. De afrekening van juli schrappen we dit jaar wel eenmalig omwille van de transitie naar het nieuwe platform.
  • Uw uitvoeringsrechten voor concerten, fuiven & andere in België ontvangt u al in mei, in plaats van in juni.

 

Benieuwd wanneer u dit jaar welke rechten ontvangt? Raadpleeg de volledige afrekeningsplanning van 2021.


Hebt u een vraag? Aarzel niet en contacteer ons via het contactformulier of bel: 02 286 84 84. Dat kan voorlopig elke werkdag van 9u30 tot 13u. Onze medewerkers helpen u graag verder.
 

share

Haben Sie Fragen?

Unser Customer Service hilft Ihnen so schnell wie möglich.

 

Kontaktieren Sie uns