Stock - Laptop
Volg het online gebruik van uw beeldende werken met AIR
Mai 24, 2019

Samen met andere auteursverenigingen neemt Sabam deel aan het project AIR (Automatic Image Recognition), dat internationaal in goede banen wordt geleid door CISAC (de overkoepelende organisatie van auteursverenigingen wereldwijd). AIR is een innovatief softwareprogramma waarmee digitale afbeeldingen automatisch kunnen worden herkend. Het programma is speciaal ontwikkeld voor de grafische, beeldende en fotografische kunsten.

Het programma maakt gebruik van zogenaamde ‘fingerprinting’-technologie, waarmee afbeeldingen automatisch kunnen worden opgespoord (op het internet, in pdf-bestanden, in videobeelden, enz.).  Wat is hiervoor nodig? Een zo groot mogelijke database met afbeeldingen van die werken. En hierbij hebben we uw hulp nodig.  

Mogen we u dus vragen om ons (digitale) afbeeldingen van uw werken door te sturen? Dan nemen wij die afbeeldingen op in de database en kunnen we uw auteursrechten nóg efficiënter beheren.
Houd u wel rekening met de algemene voorwaarden? We gaan ervan uit dat u deze aanvaardt wanneer u ons afbeeldingen bezorgt.

Hebt u een vraag? Mail dan naar air@sabam.be of bel naar het nummer 02/286.15.02.

Bekijk de video hieronder voor een introductie.

Lees hier hoe u ons uw afbeeldingen kunt doorsturen.

Algemene voorwaarden van Air

 

share

Haben Sie Fragen?

Unser Customer Service hilft Ihnen so schnell wie möglich.

 

Kontaktieren Sie uns