Coronavirus - Sabam staat klaar voor haar auteurs
Coronavirus - Sabam staat klaar voor haar auteurs
March 16, 2020

De Coronavirus (COVID-19) pandemie blijft wereldwijd mensen, bedrijven en verenigingen treffen. Onze voornaamste bezorgdheid op dit ogenblik is de veiligheid en de gezondheid van onze medewerkers, aandeelhouders en klanten. Sabam neemt hiervoor een aantal bijkomende maatregelen, waarbij onze medewerkers al het mogelijke zullen doen om de continuïteit van onze dienstverlening te waarborgen. Uiteraard respecteren we hierbij nauwgezet de maatregelen van de Belgische overheid genomen ter bescherming van de volksgezondheid van alle burgers.
 
Welke maatregelen neemt Sabam om de verdere verspreiding van het virus Covid-19 tegen te gaan?

 • Vanaf 16 maart zullen alle medewerkers van Sabam telewerken en zullen de vergaderzalen en bezoekersruimtes gesloten zijn tot en met 31 augustus.     
   
 • Sabam annuleert alle geplande evenementen in haar kantoren tot en met 3 april. Indien u ingeschreven bent voor één van onze activiteiten of u had een afspraak, dan krijgt u hierover een persoonlijke e-mail.

Kan ik Sabam dan nog bereiken of contacteren?

 • Hebt u een vraag? Raadpleeg dan eerst onze handige lijst van veelgestelde vragen (FAQ’s).
   
 • Vindt u daar geen antwoord op uw vraag? Contacteer ons dan via het contactformulier. Via deze weg wordt uw vraag met prioriteit behandeld.
   
 • U kan steeds uw werken aangeven of uw afrekeningen raadplegen via uw eServices. Heeft u nog geen account? Vraag er een aan via affiliation@sabam.be.
   
 • Wilt u ons toch telefonisch bereiken? Dan kan dat elke werkdag van 9u30 tot 13u en van 14u tot 15u30, op het nummer 02 286 84 84.

Wat als mijn artistieke activiteit getroffen wordt door de maatregelen van de overheid?

 • State Of The Arts heeft een meldpunt gecreëerd om een idee te krijgen van de omvang van de impact van het virus op de kunstensector en de individuele kunstenaar. U kan hier getuigen hoe u als kunstenaar (economisch) wordt getroffen.
   
 • Hebt u een onderneming of bent u zelfstandige dan kan u mogelijks beroep doen op de steunmaatregelen die werden uitgevaardigd door de overheid.
   
 • Sabam is zich bewust van de problemen waarmee de culturele sector wordt geconfronteerd. We zullen in de loop van de komende dagen evalueren welke maatregelen en acties zich opdringen om auteurs in deze moeilijke tijden te ondersteunen. Bezoek onze site en volg onze Facebook pagina voor de meest recente informatie.
   
 • Verder kan u ook terecht op de site van Cultuurloket. Zij bieden niet alleen veel informatie aan rond alle maatregelen die getroffen worden, maar zij openden ook een hulplijn. U kan met alle corona-gerelateerde juridische of zakelijke vragen terecht op het nummer 02 534 18 24. Dit nummer is 7 dagen op 7 bereikbaar van 10u tot 18u.

Ik wil meer weten over Covid-19 en de maatregelen genomen door de overheid

De federale overheid heeft alle informatie over het virus verzameld op één website. Ook het Departement Cultuur, Jeugd en Media van de Vlaamse overheid heeft een website ter beschikking gesteld met informatie die relevant is voor de cultuursector.

share

Do you have any questions?

Our Customer Service will gladly assist you as soon as possible.

 

Contact us