hartje publiek
Sabam for Culture blaast cultuursector met extra geld nieuw leven in
June 12, 2020

We hoeven u ondertussen niet meer te vertellen dat de huidige crisis enorm zwaar inhakt op de culturele sector. Het was de eerste sector die volledig tot stilstand kwam en zal een van de laatste sectoren zijn die geleidelijk weer opstart. Alle steun is dan ook meer dan welkom.

Ook Sabam draagt haar steentje bij door bijna 450.000 euro extra geld vrij te maken voor relance en om de creatie van nieuwe werken te stimuleren. Dit geld zal via haar culturele luik Sabam for Culture worden verdeeld onder alle disciplines: muziek, film & televisie, theater & dans, visuele kunsten en literatuur. Hoe precies? Dat wordt eind deze maand beslist. Hou dus zeker onze nieuwspagina in de gaten!

Sabam for Culture?

Onder de vlag van Sabam for Culture steunt Sabam initiatieven die uw repertoire promoten en de creatie van nieuwe werken stimuleren.

Als lid van Sabam maakt u aanspraak op een van de vele beurzen in alle disciplines, of u nu een jong talent bent of een gevestigde waarde. Met allerlei prijzen wordt uw succes extra in de verf gezet. Ook projecten en organisaties in binnen- en buitenland komen in aanmerking voor financiële steun.

Sabam for Culture vindt steeds meer ingang bij u én binnen de sector. U vraagt jaar na jaar meer steun aan. In 2019 steunde Sabam for Culture met een budget van 1,5 miljoen euro meer dan 560 initiatieven:

  • 150 evenementen en projecten
  • 290 beurzen
  • 50 prijzen
  • 60 giften
  • 17 ondersteuningen aan federaties

Meer info op de website van Sabam for Culture.

share

Do you have any questions?

Our Customer Service will gladly assist you as soon as possible.

 

Contact us