And the Oscar goes to … 'Skin'
And the Oscar goes to … 'Skin'
February 27, 2019

Afgelopen zondag ging ‘Skin van Guy Nattiv aan de haal met de Oscar voor de beste kortfilm. Een van onze vennoten, Sharon Maymon (46 jaar), schreef mee aan het scenario van deze film.

Februari was dus zonder twijfel een zeer succesvolle maand voor de Israëlische film, nadat Lapid Nadav een week eerder al de Gouden Beer in de wacht sleepte op de Berlinale. Sabam is bijzonder trots dat ze de rechten van deze twee bekroonde auteurs mag beheren (buiten Israël). Een voorbeeld voor andere internationale regisseurs?

‘Skin’ gaat over de raciale spanningen, die regelmatig oplopen in de Verenigde Staten. In de kortfilm wordt een Amerikaans stadje opgeschrikt door een bendeoorlog nadat een Afro-Amerikaanse man naar een blanke jongen glimlacht.

In zijn aanvaardingstoespraak stelde Nattiv – die al vijf jaar in de VS woont – de intolerantie aan de kaak die overal weer de kop opsteekt en waarmee zijn eigen grootouders tijdens de Holocaust geconfronteerd werden.

Net zoals ‘Synonymes’ van Lapid Nadav is ‘Skin’ een zeer eigentijdse film, die niet bang is om de vinger op de wonde te leggen.

 

share

Do you have any questions?

Our Customer Service will gladly assist you as soon as possible.

 

Contact us