Um die Verbreitung des Coronavirus zu bekämpfen, arbeiten alle unsere Mitarbeiter derzeit von zu Hause aus. Die Büros sind daher bis zum 5. Juni geschlossen. Haben Sie eine Frage? Bitte lesen Sie unsere praktische Liste mit häufig gestellten Fragen. Sie können die Antwort, die Sie suchen, nicht finden? Bitte kontaktieren Sie uns über das Kontaktformular. Auf diese Weise wird Ihre Frage mit Priorität behandelt. Möchten Sie uns trotzdem telefonisch erreichen? Wir sind jeden Werktag von 9.30 Uhr bis 13.00 Uhr und von 14.00 Uhr bis 15.30 Uhr unter der Nummer 02 286 84 84 erreichbar.

Aufgrund von Wartungsarbeiten werden unsere eServices von Mittwoch, 27. Mai um 17 Uhr bis Donnerstag, 28. Mai um 9 Uhr nicht verfügbar sein. Wir bitten um Entschuldigung für diese Unannehmlichkeit.

Copyright directive Audiovisueel
Regisseurs en scenaristen pleiten mee voor snelle oplossing in Europese Auteursrechtrichtlijn
Juli 20, 2018

Ook de filmwereld ijvert voor een snelle oplossing voor betere online bescherming van haar auteurs in Europa. FERA (Federation of European Film Directors), FSE (Federation of Screenwriters in Europe) en
SAA (Society of Audiovisual Authors) danken hun achterban voor de steun van de voorbije maanden maar de strijd is nog niet helemaal gestreden. Integendeel.

De drie belangenverenigingen deden recent samen deze oproep aan scenaristen en regisseurs:

"Bedankt voor het ondertekenen van onze petitie. Een maand geleden schreven we alle ondertekenaars om het blijde nieuws te delen: leden van de commissie juridische zaken van het Europees Parlement hebben op 20 juni hun verslag over het voorstel voor een nieuwe richtlijn inzake auteursrecht in de digitale eengemaakte markt goedgekeurd. We verwelkomden de opname van een nieuwe bepaling ten gunste van een eerlijke en evenredige vergoeding voor auteurs en uitvoerende kunstenaars voor de exploitatie van hun werken.

Helaas werd het mandaat van de Commissie juridische zaken om de onderhandelingen met de EU-Raad en de Europese Commissie te beginnen, aangevochten en zal het verslag nu door het voltallige Parlement van het Europees Parlement worden besproken op 12 september, waardoor de goedkeuring van het standpunt van het Parlement wordt vertraagd. (Lees voor meer informatie over wat er is gebeurd onze blog www.saa-authors.eu/en/blog)

Voor scenarioschrijvers en regisseurs is het belangrijk dat het Europees Parlement een standpunt inneemt dat hun recht op een eerlijke en evenredige vergoeding voor de exploitatie van hun werken bevestigt. We blijven daarom uw steun nodig hebben om het Europees Parlement te laten zien dat er tal van oproepen zijn om de situatie van scenarioschrijvers en regisseurs te verbeteren. Help ons om 20.000 handtekeningen te behalen!"

Deel de petitie en volg facebook.com/saa.authors en twitter.com/saabrussels
Spread the word in uw network; vrienden, collega’s, politici – verwijs naar het campagnemateriaal https://tinyurl.com/ybr3zycf 

 

share

Haben Sie Fragen?

Unser Customer Service hilft Ihnen so schnell wie möglich.

 

Kontaktieren Sie uns