Kies je discipline

 • Beurs voor de realisatie van een videoclip of livesessie

  Sabam for Culture en PlayRight zijn bewust van de enorme groei en het belang van visuele content in de muziekindustrie. Daarom bundelen zij hun middelen om  een beurs aan te bieden voor het maken  van een videoclip of een livesessie. De beurs dekt 50% van de productiekosten, tot een maximum van 1.500 euro voor uw videoclip of livesessie.
 • Beurs voor de promotie van producties in eigen beheer

  Brengt u een nieuw werk in eigen beheer uit en wilt u dit promoten? Dan is deze beurs echt iets voor u. Sabam for Culture betaalt namelijk tot 2.000 euro van uw kosten terug.
 • Residentiebeurs voor de creatie van een concert

  Wordt u als auteur/componist of muziekgroep uitgenodigd om deel uit te maken van een gratis residentiewerking voor de creatie van een concert in binnen- of buitenland? Dan zit u hier goed. Met deze beurs kan u uw talenten verder ontwikkelen in een professionele context. 
 • Exportbeurs voor internationale concertreeks

  Sabam for Culture steunt haar leden bij een internationale concertreeks. De concerten zijn gekoppeld aan de promotie van een officiële release en hebben betrekking op voorprogramma’s en headline shows. Ook festivals komen in aanmerking voor ondersteuning. De steun bedraagt tot 2.500 euro.
 • Showcase bij release in het buitenland

  Met deze steun wil Sabam for Culture artiesten de mogelijkheid geven in het buitenland op te treden om de release van een nieuwe release te promoten binnen een nieuw territorium. De showcase heeft als doel om professionals uit te nodigen en voet aan grond te krijgen in het betrokken land. De artiesten en hun begeleiding zorgen er voor dat lokale professionals meewerken aan de organisatie en de promotie van het optreden.
 • Organisatie van een songwriting camp

  Organiseert u een songwriting camp? Dan kan u aanspraak maken op een beurs tot € 5.000.
 • Beurzen Filmmuziek

  Sabam for Culture vergroot via haar beurzen het muziekbudget voor originele filmmuziek (fictie, animatie en documentaires). De beurzen voorzien in een financiële tussenkomst voor de kosten die verbonden zijn aan de productie van filmmuziek (studio, muzikanten, bewerking, orkestratie...). Via deze steun wil Sabam for Culture een kwaliteitsvolle filmscore mogelijk maken
 • Opleidingsbeurs

  Investeert u als auteur/componist in uw eigen ontwikkeling, toekomst en carrière? Neem dan deel aan nationale of internationale opleidingen, workshops en masterclasses én krijg de helft van het inschrijvingsgeld terugbetaald door Sabam for Culture, tot 750 euro per jaar.
 • Ontwikkelingssteun voor een uitgever

  Kan u als uitgever steun gebruiken bij de preproductie of promotie van een album of meerdere singles? Sabam for Culture betaalt maximaal de helft van uw kosten terug, tot 5.000 euro.
 • Beurs voor professionele activiteit in het buitenland

  Bent u auteur of uitgever? En neemt u deel aan buitenlandse conferenties, seminaries, netwerkevents, filmfestivals? Via deze beurs betaalt Sabam for Culture de helft van uw kosten terug, tot 750 euro per jaar. Nemen meerdere personen van eenzelfde project deel (muziekgroep of uitgeverij)? Dan bedraagt de steun maximaal 1.500 euro per jaar (voor twee personen).
 • Steun voor de deelname aan een schrijfsessie

  Sabam for Culture steunt auteurs en componisten die worden uitgenodigd om deel te nemen aan een internationale schrijfsessie. Deze beurs heeft als doel de creatie van nieuwe muziekwerken te stimuleren en buitenlandse samenwerkingen te ondersteunen. De sessie kan maar hoeft niet door te gaan in de vorm van een writing camp. Ook individuele co-writes komen in aanmerking.
 • Beurs Filmmuziek - Compositie van originele muziek in het kader van deelname aan Third Character

  De Third Character workshops worden in Frankrijk georganiseerd door het internationale festival Music & Cinema Marseille (MCM), en in België afwisselend door het FIFF Namur en Film Fest Gent. Hun doel: ontmoetingen bevorderen en samenwerkingen stimuleren tussen regisseurs/producers en componisten die lid zijn van Sabam.
 • Steun voor compositieopdracht klassieke muziek

  Sabam for Culture steunt leden die een compositieopdracht krijgen om nieuwe hedendaags klassieke muziek te schrijven. Met deze beurs willen we niet alleen de creatie van nieuwe muziekwerken stimuleren maar ook nieuwe compositieopdrachten aanmoedigen. Een eerlijke vergoeding aan de componist vormt daarbij een belangrijk criterium.
 • Exportbeurs voor showcasefestivals

  Met deze beurzen wil Sabam for Culture artiesten ondersteunen die geselecteerd zijn door showcasefestivals in Europa en elders. De beurzen zijn bedoeld om een deel van de kosten te dragen voor het buitenlands optreden. Geselecteerde groepen of artiesten kunnen rekenen op een beurs van € 600 (€ 300 voor soloprojecten).
 • Scènemuziek

  Sabam for Culture ondersteunt haar componisten voor het creëren van scènemuziek, met een creatiebeurs ter waarde van € 2.000.
 • Beurzen Filmmuziek - Compositie van originele muziek in het kader van Musical Date

  Elk jaar slaan Sabam for Culture en het Brussels Short Film Festival de handen in elkaar voor de organisatie van Musical Date. 
 • Beurs Sabam for Culture Liveurope

  De nieuwe beurs Sabam for Culture / Liveurope is bedoeld om de kosten te dekken van een concert van een bij Sabam aangesloten Belgische artiest of groep in een van de zalen van het Liveurope-netwerk.
 • Beurzen Filmmuziek - Winnaars van een VAF Wildcard

  U hebt een VAF Wildcard op zak en werkt inmiddels aan uw eerste buitenschoolse film? Laat u hiervoor originele filmmuziek componeren? Dan biedt Sabam for Culture u een beurs van 2.500 euro aan!