Beurzen

Sabam wil haar auteurs bij elke stap in het creatieproces van hun werken actief ondersteunen aan de hand van verschillende beurzen: van het schrijfproces tot de concrete verwezenlijking, via de ontwikkeling en promotie.

Zo kunnen zowel afstuderende studenten aan de filmscholen als professionele regisseurs en scenaristen beroep doen op onze financiële steun.

Ontwikkelingsbeurs voor kortfilm – alle genres

De financiering van een kortfilm rondkrijgen is geen makkelijke klus, dat getuigen veel van onze kortfilmauteurs. Sabam wil graag een steuntje in de rug geven en ontwierp deze beurs (€ 1.000) voor fictie, non-fictie en animatie. Deze beurs kan ook aangevraagd worden voor afstudeerfilms (bachelor of master).

Meer info? Klik hier!

Steun bij ontwikkeling van de volgende film

Meer info? Klik hier!

Ondertitelingsbeurs kortfilm – alle genres

Ondertitels zijn absoluut noodzakelijk als je een kortfilm internationaal wil lanceren. Sabam wil daarvoor graag een duit in het zakje doen en komt tegemoet in de onkosten voor de ondertiteling van kortfilms met een beurs van € 250.

Meer info? Klik hier!

Promotiebeurs voor internationale filmfestivals

Sabam geeft haar auteurs de mogelijkheid om deel te nemen aan een buitenlands festival door een tegemoetkoming in de verplaatsingskosten met een beurs van € 500.

Meer info? Klik hier!

Opleidingsbeurs

Sabam geeft haar audiovisuele auteurs graag een steuntje in de rug om deel te nemen aan een opleiding van hoog niveau met een beurs van maximum € 1000.

Meer info? Klik hier!

Beurzen filmmuziek

Deze beurzen voorzien in een tussenkomst in de middelen die nodig zijn voor de productie van de muziek, met name de kosten voor de studio, muzikanten, bewerker, orkestrator,..

Meer info over de beurs voor filmmuziek? Klik hier!

Meer info over de beurs voor winnaars van een VAF Wildcard? Klik hier!