Beurzen

Sabam wil haar auteurs bij elke stap in het creatieproces van hun werken actief ondersteunen aan de hand van verschillende beurzen: van het schrijfproces tot de concrete verwezenlijking, via de ontwikkeling en promotie.

Zo kunnen zowel afstuderende studenten aan de filmscholen als professionele regisseurs en scenaristen beroep doen op onze financiële steun.

Ontwikkelingsbeurs voor kortfilm – alle genres

De financiering van een kortfilm rondkrijgen is geen makkelijke klus. Dat horen we toch vaak van onze auteurs. Sabam wil dan ook graag een duwtje in de rug geven met deze beurs voor fictie, non-fictie en animatie.

Beurzen Filmmuziek

Sabam for Culture vergroot via haar beurzen het muziekbudget voor originele filmmuziek (fictie, animatie en documentaires). De beurzen voorzien in een financiële tussenkomst voor de kosten die verbonden zijn aan de productie van filmmuziek (studio, muzikanten, bewerking, orkestratie...). Via deze steun wil Sabam for Culture een kwaliteitsvolle filmscore mogelijk maken

Beurs voor research & scenario van een langspeelfilm of serie

Ontving u eerder al (internationale) erkenning voor uw audiovisuele werk(en)? Dan helpt Sabam for Culture u graag een handje om ook van uw volgende project een succes te maken! U ontvangt tot 3.000 euro steun.

Beurs Filmmuziek - Compositie van originele muziek in het kader van deelname aan Third Character

De Third Character workshops worden in Frankrijk georganiseerd door het internationale festival Music & Cinema Marseille (MCM), en in België afwisselend door het FIFF Namur en Film Fest Gent. Hun doel: ontmoetingen bevorderen en samenwerkingen stimuleren tussen regisseurs/producers en componisten die lid zijn van Sabam.

Beurs voor creatie van podcasts & audioverhalen

Bent u van plan om een nieuwe podcast of een audioverhaal te lanceren? Dan geeft Sabam for Culture u graag dat éxtra duwtje in de rug. Via deze beurs betalen we 50% van uw totale productiekosten terug, met een maximum van 1.000 euro.

Promotiebeurs voor internationale filmfestivals

Sabam geeft haar auteurs de mogelijkheid om deel te nemen aan een buitenlands festival door een tegemoetkoming in de verplaatsingskosten of investering in de promo van de film. Deze beurs dekt de helft van de gemaakte kosten tot maximum 750€.

Beurzen Filmmuziek - Compositie van originele muziek in het kader van Musical Date

Elk jaar slaan Sabam for Culture en het Brussels Short Film Festival de handen in elkaar voor de organisatie van Musical Date. 

Opleidingsbeurs

Sabam geeft haar audiovisuele auteurs graag een steuntje in de rug om deel te nemen aan een opleiding van hoog niveau met een beurs van maximum € 1000.

Beurs voor webseries

Sabam for Culture biedt makers van nieuwe webseries een beurs van € 2.000. Ons doel? Alternatieve concepten aanmoedigen, uw creatief talent extra kansen bieden en deze sector helpen heropstarten.

Ondertitelingsbeurs

Ondertitels zijn absoluut noodzakelijk als je een film internationaal wil lanceren. Sabam for Culture wil daarvoor graag een duit in het zakje doen en komt tegemoet in de onkosten van de ondertiteling. De beurs bedraagt 50% van de gemaakte kosten met een maximum € 750.

Beurzen Filmmuziek - Winnaars van een VAF Wildcard

U hebt een VAF Wildcard op zak en werkt inmiddels aan uw eerste buitenschoolse film? Laat u hiervoor originele filmmuziek componeren? Dan biedt Sabam for Culture u een beurs van 2.500 euro aan!

Coachingbeurs

Zit u met een idee voor uw eerste langspeelfilm of serie maar weet u niet goed waar te beginnen? Of bent u al bezig met het scenario en zit u vast? Dan kan u vanaf nu via Sabam for Culture een coachingbeurs aanvragen als u beroep doet op een coach om advies en feedback te krijgen over uw project. Deze beurs bedraagt maximum € 500.