Beurzen

Sabam wil haar auteurs bij elke stap in het creatieproces van hun werken actief ondersteunen aan de hand van verschillende beurzen: van het schrijfproces tot de concrete verwezenlijking, via de ontwikkeling en promotie.

Zo kunnen zowel afstuderende studenten aan de filmscholen als professionele regisseurs en scenaristen beroep doen op onze financiële steun.

Beurs voor creatie van podcasts & audioverhalen

Bent u van plan om een nieuwe podcast of een audioverhaal te lanceren? Dan geeft Sabam for Culture u graag dat éxtra duwtje in de rug. Via deze beurs betalen we 50% van uw totale productiekosten terug, met een maximum van 1.000 euro. 

Meer info? Klik hier!

Beurs voor research & scenario van een langspeelfilm of serie

Ontving u eerder al (internationale) erkenning voor uw audiovisuele werk(en)? Dan helpt Sabam for Culture u graag een handje om ook van uw volgende project een succes te maken! U ontvangt tot 3.000 euro steun.

Meer info? Klik hier!

Beurs voor webseries

Sabam for Culture biedt makers van nieuwe webseries een beurs van € 1.000.

Ons doel? Alternatieve concepten aanmoedigen, uw creatief talent extra kansen bieden en deze sector helpen heropstarten.

Meer info? Klik hier!

Ontwikkelingsbeurs voor kortfilm – alle genres

De financiering van een kortfilm rondkrijgen is geen makkelijke klus. Dat horen we toch vaak van onze auteurs. Sabam wil dan ook graag een duwtje in de rug geven met deze beurs voor fictie, non-fictie en animatie.

Meer info? Klik hier!

Coachingbeurs

Zit u met een idee voor uw eerste langspeelfilm of serie maar weet u niet goed waar te beginnen? Of bent u al bezig met het scenario en zit u vast? Dan kan u vanaf nu via Sabam for Culture een coachingbeurs aanvragen als u beroep doet op een coach om advies en feedback te krijgen over uw project. Deze beurs bedraagt maximum € 500.

Meer info? Klik hier!

Ondertitelingsbeurs

Ondertitels zijn absoluut noodzakelijk als je een film internationaal wil lanceren. Sabam for Culture wil daarvoor graag een duit in het zakje doen en komt tegemoet in de onkosten van de ondertiteling. De beurs bedraagt 50% van de gemaakte kosten met een maximum € 750.

Meer info? Klik hier!

Promotiebeurs voor internationale filmfestivals

Sabam geeft haar auteurs de mogelijkheid om deel te nemen aan een buitenlands festival door een tegemoetkoming in de verplaatsingskosten met een beurs van maximum € 500.

Meer info? Klik hier!

Opleidingsbeurs

Sabam geeft haar audiovisuele auteurs graag een steuntje in de rug om deel te nemen aan een opleiding van hoog niveau met een beurs van maximum € 1000.

Meer info? Klik hier!

Beurzen filmmuziek

Deze beurzen voorzien in een tussenkomst in de middelen die nodig zijn voor de productie van de muziek, met name de kosten voor de studio, muzikanten, bewerker, orkestrator,..

Meer info over de beurs voor filmmuziek? Klik hier!

Meer info over de beurs voor winnaars van een VAF Wildcard? Klik hier!