Beurzen

Sabam For Culture helpt haar leden graag verder met financiële steun bij de opbouw van hun artistieke carrière en dit zowel in België als in het buitenland.

 

Beurs voor horecazaken en jeugdhuizen die een liveconcert organiseren

Sabam for Culture heeft een oplossing bedacht om liveconcerten weer financieel haalbaar te maken: een beurs tot 500 euro voor horecazaken en jeugdhuizen die aanstormend talent een speelkans geven. Een échte win-winsituatie!

Meer info? Klik hier!

Residentiebeurs voor auteurs of muziekgroepen

Sabam for Culture ondersteunt artiesten of muziekgroepen die in residentie zijn bij een Belgische concertzaal of festival. Het doel ? Ervoor zorgen dat u zich in een professionele context kan ontwikkelen. In samenwerking met een culturele instelling werkt u aan een concreet einddoel. Deze steun bedraagt 1.000 euro per muziekgroep, en betalen we rechtstreeks aan de auteurs die lid zijn van Sabam. 

Meer info? Klik hier!

Beurs voor de promotie van producties in eigen beheer

Via deze steun draagt Sabam For Culture de promotiekosten van een geluidsdrager in eigen beheer. De tussenkomst bedraagt maximaal € 1500 en dient voor de aanwerving van een persvoorlichter of community manager, of voor de productie van een clip, teaser of ‘radio edit’.

Meer info? Klik hier!

Exportbeurs voor showcasefestivals

Met deze beurzen wil Sabam For Culture artiesten ondersteunen die geselecteerd zijn door showcasefestivals in Europa en elders. De beurzen zijn bedoeld om een deel van de kosten te dragen voor het buitenlands optreden. Geselecteerde groepen of artiesten kunnen rekenen op een beurs van € 600 (€ 300 voor soloprojecten).

Meer info? Klik hier!

Beurs voor de organisatie van een writing camp

Sabam for Culture ondersteunt uitgevers bij de organisatie van een writing camp. Met deze beurs willen wij de creatie van nieuwe muziekwerken en samenwerkingen met songschrijvers stimuleren.

Meer info? Klik hier!

Steun voor de deelname aan een buitenlandse schrijfsessie

Sabam for Culture steunt auteurs en componisten die worden uitgenodigd om deel te nemen aan een internationale schrijfsessie. Deze beurs heeft als doel de creatie van nieuwe muziekwerken te stimuleren en buitenlandse samenwerkingen te ondersteunen. De sessie kan maar hoeft niet door te gaan in de vorm van een writing camp. Ook individuele co-writes komen in aanmerking.

Meer info? Klik hier!

Steun voor compositieopdracht klassieke muziek

Sabam for Culture steunt leden die een compositieopdracht krijgen om nieuwe hedendaags klassieke muziek te schrijven. Met deze beurs willen we niet alleen de creatie van nieuwe muziekwerken stimuleren maar ook nieuwe compositieopdrachten aanmoedigen. Een eerlijke vergoeding aan de componist vormt daarbij een belangrijk criterium.

Meer info? Klik hier!

Exportbeurs voor internationale concertreeks

Sabam For Culture steunt haar leden bij een internationale concertreeks. De concerten zijn gekoppeld aan de promotie van een officiële release en hebben betrekking op voorprogramma’s en headline shows. Ook festivals komen in aanmerking voor ondersteuning. De steun bedraagt tot 2.500 euro.

Meer info? Klik hier!

Showcase bij release in het buitenland

Met deze steun wil Sabam For Culture artiesten de mogelijkheid geven in het buitenland op te treden om de release van een eerste of tweede cd te promoten. De showcase heeft als doel om professionals uit te nodigen en voet aan grond te krijgen in het betrokken land. De artiesten en hun begeleiding zorgen er voor dat lokale professionals meewerken aan de organisatie en de promotie van het optreden.

Meer info? Klik hier!

Ontwikkelingssteun voor een uitgever

Sabam For Culture steunt uitgevers bij de preproductie of de promotie van een album (LP/EP) door maximum de helft van de gemaakte kosten terug te betalen.

Meer info? Klik hier!

Beurs Sabam For Culture Liveurope

De nieuwe beurs Sabam For Culture / Liveurope is bedoeld om de kosten te dekken van een concert van een bij Sabam aangesloten Belgische artiest of groep in een van de zalen van het Liveurope-netwerk

Meer info? Klik hier!

Steun voor het maken van een videoclip

Omdat visuele content steeds belangrijker wordt, biedt Sabam For Culture een nieuwe beurs aan voor de productie van een videoclip of live sessie. Via deze beurs krijgt u 50% van de gemaakte kosten terugbetaald met een maximumbedrag van 1.000 euro per videoclip of live sessie.

Meer info? Klik hier!

Beurzen Filmmuziek

Sabam for Culture vergroot via haar beurzen het muziekbudget voor originele filmmuziek. De beurzen voorzien in een financiële tussenkomst voor de kosten die verbonden zijn aan de productie van filmmuziek (studio, muzikanten, bewerking, orkestratie...). Via deze steun wil Sabam For Culture een kwaliteitsvolle filmscore mogelijk maken

Meer info over de beurs voor filmmuziek?
Meer info over de beurs voor winnaars van een VAF Wildcard?
Meer info over de beurs voor de compositie van originele muziek in het kader van Musical Date
Meer info over de beurs voor de compositie van originele muziek in het kader van Third Character

Scènemuziek

Sabam for Culture ondersteunt haar componisten voor het creëren van scènemuziek, met een creatiebeurs ter waarde van € 2.000.

Meer info? Klik hier!

Boost uw artistiek budget bij een live(stream) concert

De culturele sector start stilaan weer op. Her en der worden de eerste initiatieven al aangekondigd en starten de voorbereidingen. Daarom heeft Sabam for Culture besloten haar beurs voor de aanvulling van het artistiek budget bij een livestream concert vanaf nu ook uit te breiden naar live concerten!  

Meer info? Klik hier!

Beurs voor professionele activiteit in het buitenland

Bent u auteur of uitgever? En neemt u deel aan een buitenlandse conferentie, seminarie, netwerkevent of muziekbeurs om uw netwerk te vergroten, nieuwe contacten te leggen of de laatste ontwikkelingen in de industrie te volgen? Dan kan u een deel van de gemaakte onkosten terugkrijgen via Sabam for Culture. Omwille van de coronacrisis kan u deze beurs tijdelijk ook aanvragen voor de inschrijvingskosten of accreditaties van online evenementen.

Meer info? Klik hier!

Opleidingsbeurs 

Investeert u als auteur/componist in uw eigen ontwikkeling, toekomst en carrière? Neem dan deel aan nationale of internationale opleidingen, ateliers, workshops en masterclasses én krijg de helft van het inschrijvingsgeld terugbetaald door Sabam for Culture, tot een maximum van 250 euro per aanvraag.

Meer info? Klik hier!