Beurzen

Sabam For Culture helpt haar leden graag verder met financiële steun bij de opbouw van hun artistieke carrière en dit zowel in België als in het buitenland.

Beurs voor de promotie van producties in eigen beheer

Via deze steun draagt Sabam For Culture de promotiekosten van een geluidsdrager in eigen beheer. De tussenkomst bedraagt maximaal € 1500 en dient voor de aanwerving van een persvoorlichter of community manager, of voor de productie van een clip, teaser of ‘radio edit’.

Meer info? Klik hier!

Exportbeurs voor showcasefestivals

Met deze beurzen wil Sabam For Culture artiesten ondersteunen die geselecteerd zijn door showcasefestivals in Europa en elders. De beurzen zijn bedoeld om een deel van de kosten te dragen voor het buitenlands optreden. Geselecteerde groepen of artiesten kunnen rekenen op een beurs van € 600 (€ 300 voor soloprojecten).

Meer info? Klik hier!

Exportbeurs voor internationale concertreeks

Sabam For Culture steunt haar leden bij een internationale concertreeks. De concerten zijn gekoppeld aan de promotie van een officiële release en hebben betrekking op voorprogramma’s en headline shows. Ook festivals komen in aanmerking voor ondersteuning. De steun bedraagt tot 2.500 euro.

Meer info? Klik hier!

Showcase bij release in het buitenland

Met deze steun wil Sabam For Culture artiesten de mogelijkheid geven in het buitenland op te treden om de release van een eerste of tweede cd te promoten. De showcase heeft als doel om professionals uit te nodigen en voet aan grond te krijgen in het betrokken land. De artiesten en hun begeleiding zorgen er voor dat lokale professionals meewerken aan de organisatie en de promotie van het optreden. Deze steun is van toepassing op concerten die plaatsvinden in 2019. 

Meer info? Klik hier!

Ontwikkelingssteun voor auteurs, componisten en hun uitgever

Sabam For Culture steunt auteurs, componisten en hun uitgever bij de promotie van hun album (LP/EP) door maximum de helft van de gemaakte kosten terug te betalen.

Meer info? Klik hier!

Beurs Sabam For Culture Liveurope

De nieuwe beurs Sabam For Culture / Liveurope is bedoeld om de kosten te dekken van een concert van een bij Sabam aangesloten Belgische artiest of groep in een van de zalen van het Liveurope-netwerk

Meer info? Klik hier!

Steun voor het maken van een videoclip

Omdat visuele content steeds belangrijker wordt, biedt Sabam For Culture een nieuwe beurs aan voor de productie van een videoclip. Via deze beurs krijgt u tot 50% van de gemaakte kosten terugbetaald. Het maximumbedrag aan steun bedraagt 1.500 euro per videoclip.

Meer info? Klik hier!

Beurzen Filmmuziek

Deze beurzen voorzien in een tussenkomst in de middelen die nodig zijn voor de productie van de muziek, met name de kosten voor de studio, muzikanten, bewerker, orkestrator,..

Meer info over de beurs voor filmmuziek? Klik hier!

Meer info over de beurs voor winnaars van een VAF Wildcard? Klik hier!