Onze kantoren zijn dan wel nog gesloten tot 30 september en onze medewerkers werken thuis, toch blijven we u met raad en daad bijstaan. Uw auteursrechten worden ook zoals gepland uitbetaald.

Hebt u een vraag? Raadpleeg onze handige lijst van veelgestelde vragen. Vindt u geen antwoord op uw vraag? Contacteer ons dan via het contactformulier. Zo wordt uw vraag met prioriteit behandeld. Wilt u toch liever telefoneren met ons? Tot 30 september kan dat elke werkdag van 9u30 tot 13u op het nummer 02 286 84 84.

Beurzen

Sabam For Culture helpt haar leden graag verder met financiële steun bij de opbouw van hun artistieke carrière en dit zowel in België als in het buitenland.

Beurs om uw artistiek budget te boosten

Misschien overweegt u door de huidige crisis wel om in een afgeslankte bezetting op te treden om zo kosten te besparen? Dat is natuurlijk verre van ideaal en ook geen oplossing op lange termijn. Daarom kan u voortaan gebruik maken van deze nieuwe beurs van Sabam for Culture, waarbij u een aanvulling op uw artistiek budget krijgt van 300 euro per concert en dit tot drie keer toe, gespreid over de zomer. Op die manier beschikt u over de financiële ruimte om bijvoorbeeld met een muzikant of technicus meer aan te treden dan u eerst had voorzien.

Meer info? Klik hier!

Beurs voor de promotie van producties in eigen beheer

Via deze steun draagt Sabam For Culture de promotiekosten van een geluidsdrager in eigen beheer. De tussenkomst bedraagt maximaal € 1500 en dient voor de aanwerving van een persvoorlichter of community manager, of voor de productie van een clip, teaser of ‘radio edit’.

Meer info? Klik hier!

Exportbeurs voor showcasefestivals

Met deze beurzen wil Sabam For Culture artiesten ondersteunen die geselecteerd zijn door showcasefestivals in Europa en elders. De beurzen zijn bedoeld om een deel van de kosten te dragen voor het buitenlands optreden. Geselecteerde groepen of artiesten kunnen rekenen op een beurs van € 600 (€ 300 voor soloprojecten).

Meer info? Klik hier!

Beurs voor professionele activiteit in het buitenland

Bent u auteur of uitgever? En neemt u deel aan buitenlandse conferenties, seminaries, netwerkevents, workshops, residenties, masterclasses, filmfestivals of muziekbeurzen? Dan kan u een deel van de gemaakte onkosten terugkrijgen via Sabam For Culture.

Meer info? Klik hier!

Beurs voor de organisatie van een writing camp

Sabam for Culture ondersteunt uitgevers bij de organisatie van een writing camp. Met deze beurs willen wij de creatie van nieuwe muziekwerken en samenwerkingen met songschrijvers stimuleren.

Meer info? Klik hier!

Steun voor de deelname aan een buitenlandse schrijfsessie

Sabam for Culture steunt auteurs en componisten die worden uitgenodigd om deel te nemen aan een internationale schrijfsessie. Deze beurs heeft als doel de creatie van nieuwe muziekwerken te stimuleren en buitenlandse samenwerkingen te ondersteunen. De sessie kan maar hoeft niet door te gaan in de vorm van een writing camp. Ook individuele co-writes komen in aanmerking.

Meer info? Klik hier!

Steun voor compositieopdracht klassieke muziek

Sabam for Culture steunt leden die een compositieopdracht krijgen om nieuwe hedendaags klassieke muziek te schrijven. Met deze beurs willen we niet alleen de creatie van nieuwe muziekwerken stimuleren maar ook nieuwe compositieopdrachten aanmoedigen. Een eerlijke vergoeding aan de componist vormt daarbij een belangrijk criterium.

Meer info? Klik hier!

Exportbeurs voor internationale concertreeks

Sabam For Culture steunt haar leden bij een internationale concertreeks. De concerten zijn gekoppeld aan de promotie van een officiële release en hebben betrekking op voorprogramma’s en headline shows. Ook festivals komen in aanmerking voor ondersteuning. De steun bedraagt tot 2.500 euro.

Meer info? Klik hier!

Showcase bij release in het buitenland

Met deze steun wil Sabam For Culture artiesten de mogelijkheid geven in het buitenland op te treden om de release van een eerste of tweede cd te promoten. De showcase heeft als doel om professionals uit te nodigen en voet aan grond te krijgen in het betrokken land. De artiesten en hun begeleiding zorgen er voor dat lokale professionals meewerken aan de organisatie en de promotie van het optreden.

Meer info? Klik hier!

Ontwikkelingssteun voor een uitgever

Sabam For Culture steunt uitgevers bij de promotie van een album (LP/EP) door maximum de helft van de gemaakte kosten terug te betalen.

Meer info? Klik hier!

Beurs Sabam For Culture Liveurope

De nieuwe beurs Sabam For Culture / Liveurope is bedoeld om de kosten te dekken van een concert van een bij Sabam aangesloten Belgische artiest of groep in een van de zalen van het Liveurope-netwerk

Meer info? Klik hier!

Steun voor het maken van een videoclip

Omdat visuele content steeds belangrijker wordt, biedt Sabam For Culture een nieuwe beurs aan voor de productie van een videoclip of live sessie. Via deze beurs krijgt u de gemaakte kosten terugbetaald met een maximumbedrag van 1.000 euro per videoclip of live sessie.

Meer info? Klik hier!

Beurzen Filmmuziek

Deze beurzen voorzien in een tussenkomst in de middelen die nodig zijn voor de productie van de muziek, met name de kosten voor de studio, muzikanten, bewerker, orkestrator,..

Meer info over de beurs voor filmmuziek? Klik hier!

Meer info over de beurs voor winnaars van een VAF Wildcard? Klik hier!

Scènemuziek

Sabam for Culture ondersteunt haar componisten voor het creëren van scènemuziek, met een creatiebeurs ter waarde van € 1.500.

Meer info? Klik hier!