Onze medewerkers zullen op donderdag 26 (Hemelvaartsdag) en vrijdag 27 (brugdag) mei telefonisch niet bereikbaar zijn. U kan ons uiteraard steeds contacteren via member@sabam.be.

Beurzen

Sabam for Culture helpt haar leden graag verder met financiële steun bij de opbouw van hun artistieke carrière en dit zowel in België als in het buitenland.

 

Beurs voor de promotie van producties in eigen beheer

Brengt u een nieuw werk in eigen beheer uit en wilt u dit promoten? Dan is deze beurs echt iets voor u. Sabam for Culture betaalt namelijk tot 2.000 euro van uw kosten terug.

Boost uw artistiek budget bij een live(stream) concert

De culturele sector start stilaan weer op. Her en der worden de eerste initiatieven al aangekondigd en starten de voorbereidingen. Daarom heeft Sabam for Culture besloten haar beurs voor de aanvulling van het artistiek budget bij een livestream concert vanaf nu ook uit te breiden naar live concerten!

Steun voor het maken van een videoclip

Omdat visuele content steeds belangrijker wordt, biedt Sabam for Culture een nieuwe beurs aan voor de productie van een videoclip of live sessie. Via deze beurs krijgt u 50% van de gemaakte kosten terugbetaald met een maximumbedrag van 1.000 euro per videoclip of live sessie.

Residentiebeurs voor auteurs of muziekgroepen

Bent u als muziekauteur uitgenodigd om deel uit te maken van een residentiewerking in binnen- of buitenland? Dan komt u in aanmerking voor deze beurs. Zo willen we ervoor zorgen dat u uw talenten in een professionele context kan ontwikkelen. De steun bedraagt tot 1.000 euro per jaar per soloartiest of groep en dient om kosten in verband met uw residentie te betalen.

Beurzen Filmmuziek

Sabam for Culture vergroot via haar beurzen het muziekbudget voor originele filmmuziek. De beurzen voorzien in een financiële tussenkomst voor de kosten die verbonden zijn aan de productie van filmmuziek (studio, muzikanten, bewerking, orkestratie...). Via deze steun wil Sabam for Culture een kwaliteitsvolle filmscore mogelijk maken

Beurs voor professionele activiteit in het buitenland

Bent u auteur of uitgever? En neemt u deel aan buitenlandse conferenties, seminaries, netwerkevents, film- of showcasefestivals? Via deze beurs betaalt Sabam for Culture de helft van uw kosten terug, tot 750 euro per jaar. Nemen meerdere personen van eenzelfde project deel (muziekgroep of uitgeverij)? Dan bedraagt de steun maximaal 1.500 euro per jaar (voor twee personen).

Beurs voor horecazaken en jeugdhuizen die een liveconcert organiseren

Sabam for Culture heeft een oplossing bedacht om liveconcerten weer financieel haalbaar te maken: een beurs tot 500 euro voor horecazaken en jeugdhuizen die aanstormend talent een speelkans geven. Een échte win-winsituatie!

Ontwikkelingssteun voor een uitgever

Kan u als uitgever steun gebruiken bij de preproductie of promotie van een album of meerdere singles? Sabam for Culture betaalt maximaal de helft van uw kosten terug, tot 5.000 euro.

Steun voor de deelname aan een schrijfsessie

Sabam for Culture steunt auteurs en componisten die worden uitgenodigd om deel te nemen aan een internationale schrijfsessie. Deze beurs heeft als doel de creatie van nieuwe muziekwerken te stimuleren en buitenlandse samenwerkingen te ondersteunen. De sessie kan maar hoeft niet door te gaan in de vorm van een writing camp. Ook individuele co-writes komen in aanmerking.

Beurs Sabam for Culture Liveurope

De nieuwe beurs Sabam for Culture / Liveurope is bedoeld om de kosten te dekken van een concert van een bij Sabam aangesloten Belgische artiest of groep in een van de zalen van het Liveurope-netwerk.

Steun voor compositieopdracht klassieke muziek

Sabam for Culture steunt leden die een compositieopdracht krijgen om nieuwe hedendaags klassieke muziek te schrijven. Met deze beurs willen we niet alleen de creatie van nieuwe muziekwerken stimuleren maar ook nieuwe compositieopdrachten aanmoedigen. Een eerlijke vergoeding aan de componist vormt daarbij een belangrijk criterium.

Beurs voor benefieten ten voordele van Oekraïne

Wilt u een cultureel evenement of benefiet organiseren voor de oorlogsslachtoffers in Oekraïne? Vraag dan steun aan Sabam en krijg tot 500 euro van uw kosten terugbetaald. Op die manier dalen de kosten voor uw benefiet en stroomt er meer geld naar het goede doel.

Beurs voor de organisatie van een writing camp

Sabam for Culture ondersteunt uitgevers bij de organisatie van een writing camp. Met deze beurs willen wij de creatie van nieuwe muziekwerken en samenwerkingen met songschrijvers stimuleren.

Scènemuziek

Sabam for Culture ondersteunt haar componisten voor het creëren van scènemuziek, met een creatiebeurs ter waarde van € 2.000.

Exportbeurs voor internationale concertreeks

Sabam for Culture steunt haar leden bij een internationale concertreeks. De concerten zijn gekoppeld aan de promotie van een officiële release en hebben betrekking op voorprogramma’s en headline shows. Ook festivals komen in aanmerking voor ondersteuning. De steun bedraagt tot 2.500 euro.

Showcase bij release in het buitenland

Met deze steun wil Sabam for Culture artiesten de mogelijkheid geven in het buitenland op te treden om de release van een eerste of tweede cd te promoten. De showcase heeft als doel om professionals uit te nodigen en voet aan grond te krijgen in het betrokken land. De artiesten en hun begeleiding zorgen er voor dat lokale professionals meewerken aan de organisatie en de promotie van het optreden.

Opleidingsbeurs

Investeert u als auteur/componist in uw eigen ontwikkeling, toekomst en carrière? Neem dan deel aan nationale of internationale opleidingen, workshops en masterclasses én krijg de helft van het inschrijvingsgeld terugbetaald door Sabam for Culture, tot 750 euro per jaar.

Beurzen Filmmuziek - Compositie van originele muziek in het kader van Third Character

Werkt u aan een film en wilt u hiervoor originele filmmuziek laten componeren? Dan is dit initiatief zeker iets voor u! Als u een match vindt met een geschikte componist, kunt u bovendien rekenen op 2.500 euro steun van Sabam for Culture!

Beurzen Filmmuziek - Compositie van originele muziek in het kader van Musical Date

Elk jaar slaan Sabam for Culture en het Brussels Short Film Festival de handen in elkaar voor de organisatie van Musical Date. 

Exportbeurs voor showcasefestivals

Met deze beurzen wil Sabam for Culture artiesten ondersteunen die geselecteerd zijn door showcasefestivals in Europa en elders. De beurzen zijn bedoeld om een deel van de kosten te dragen voor het buitenlands optreden. Geselecteerde groepen of artiesten kunnen rekenen op een beurs van € 600 (€ 300 voor soloprojecten).

Beurzen Filmmuziek - Winnaars van een VAF Wildcard

U hebt een VAF Wildcard op zak en werkt inmiddels aan uw eerste buitenschoolse film? Laat u hiervoor originele filmmuziek componeren? Dan biedt Sabam for Culture u een beurs van 2.500 euro aan!